10:39 / 30.04.2018.

Autor: I.B./HRT

Bandić čestitao Praznika rada i pozvao Zagrepčane na druženje u Maksimir

Anto Magzan/PIXSELL

Anto Magzan/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tradicionalno prvosvibanjsko druženje u parku Maksimir održat će se od 10 do 18 sati.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je Međunarodni praznik rada i pozvao sugrađane na tradicionalno druženje u parku Maksimir kako bi uz prigodni zabavni program i neizostavni prvosvibanjski zagrebački grah i ove godine zajedno obilježili taj blagdan.

"Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, radnice i radnici, od srca vam čestitam 1. svibnja Međunarodni praznik rada i blagdan sv. Josipa radnika! Osim podsjećanja na dugu i tešku borbu za radnička prava, 1. svibanj ujedno je i prigoda da današnjicu sagledamo iz perspektive onih koji stvaraju, grade, privređuju. Da  vidimo gdje smo, koji su nam ciljevi i što zajedno trebamo činiti da naše društvo bude bolje, solidarnije, tolerantnije i bogatije te kako  generacijama koje dolaze osigurati okružje u kojem će njihovi potencijali u njihovoj domovini doći do punog izražaja", naveo je u čestitki Bandić.

Ocijenio je da zagrebačke gradske vlasti čine sve kako bi sreću i vlastiti put mladi pronašli u svojoj zemlji i u svome gradu.

"Mi u  Zagrebu vjerujemo da nam je to temeljni zadatak i zato činimo sve da, inzistirajući na načelu solidarnosti i vodeći računa o dostojanstvu svakoga čovjeka, afirmiramo rad, kreativnost i znanje kako bi sreću i vlastiti put mladi pronašli u svojoj zemlji i u svome gradu", stoji u čestitki zagrebačkog gradonačelnika u kojoj je pozvao Zagrepčane da dođu na tradicionalno prvosvibanjsko druženje u park Maksimir, koje će se održati od 10 do 18 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!