13:00 / 23.11.2018.

Autor: I.H./HRT

Bandić: 'Molim Boga da ministrici prosvijetli pamet i neka kupi udžbenike'

-

-

Foto: - / -

Na početku se obrušio na ministricu obrazovanja i znanosti Blaženku Divjak. Nakon prijedloga njegove stranke da sva djeca u RH imaju besplatne udžbenike nastao je problem, a on ne vidi u čemu je problem.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je konferenciju za novinare u prostorijama svoje stranke 'Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti'.


'Molim Boga da ministrici prosvijetli pamet i da kupi djeci udžbenike'

Na početku konferencije obrušio se na ministricu obrazovanja i znanosti Blaženku Divjak. Nakon prijedloga njegove stranke da sva djeca u RH imaju besplatne udžbenike nastao je problem, a on ne vidi u čemu je problem. 'Ne znam u čemu je problem, problema nema, mi to radimo od 2003. godine. Mi ne predlažemo, mi to provodimo i želimo da djeca u Hrvatskoj imaju ono što imaju djeca u Zagrebu, a to su besplatni udžbenici za osnovne škole. I toliko smo skromni da ih ne tražimo za srednje škole. To je strašno i ja sam tužan zbog toga', rekao je.

'Tri stupa na kojima Hrvatska počiva i na koje su se zaklele prije izbora sve stranke - HDZ, SDP, HRAST, ORAH, Živi zid - jesu demografija, znanje i obrazovanje te rad i zapošljavanje, a mi oko toga grmimo, pa to je strašno. Ja sam neobično tužan i razočaran zbog toga', dodao je. Naveo je kako je taj problem na gradskoj razini riješio za pet minuta.

Iako je prije govorio suprotno, danas je rekao da će ipak podržati državni proračun i ako se ne prihvati njihov amandman o besplatnim udžbenicima. 'Ništa ja nikome ne uvjetujem, što bih ja gospodinu Plenkoviću i ministrici uvjetovao? Nego, da Bog ministrici prosvijetli pamet i da kupi djeci udžbenike', kazao je zagrebački gragonačelnik.

Divjak i Plenkoviću je poručio da završe trakavicu s udžbenicima, skinu je s dnevnog reda i da djeci kupe knjige. Divjak je napao da provedbom eksperimentalne reforme 'Škola za život' vrši eksperiment s djecom. Rekao je da je riječ o privatnom eksperimentu ministrice koji nitko od stručnjaka nije podržao niti se o njemu raspravljalo.


O proslavi rođendana ili 'humanitarnoj večeri za zakladu'

Bandića je najviše 'pogodilo' kada su ga novinari pitali zašto su komunalni redari, koje plaćaju građani Zagreba, stajali ispred restorana na Remetama gdje je slavio rođendan.

'Rade svoj posao, oni 24 sata rade. Ondje gdje je gužva, rade svoj posao', rekao je gradonačelnik. Na pitanje je li ih on platio, Bandić je pitao da zašto bi ih on platio, plaćaju ih Zagrepčani. Nije to bila zabava, već humanitarna večera za zakladu i na vašem mjestu bih uplatio pet kuna. Ako još niste, napravite to i vi i vaš urednik', poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!