09:20 / 03.01.2019.

Autor: HRT

Bandić na tečaj za bager kako bi i on gradio žičaru

-

-

Foto: - / -

Žičaru će graditi građevinska tvrtka Pionir.
Zagreb kreće u gradnju dugo najavljivanje Sljemenske žičare, koja je prema obećanjima gradonačelnika trebala biti već sagrađena. Žičaru će graditi ista tvrtka koju je i srušila, dakle građevinska tvrtka Pionir.

Ugovor o darovanju zemljišta gradu Zagrebu za izgradnju žičare Sljeme potpisali su ministar državne imovine Goran Marić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji najavljuje da će žičara biti gotova polovicom 2020. godine. Vrijednost projekta je 500 milijuna kuna.

Na upit kako komentira što su na Staru godinu gradski zastupnici Matej Mišić (SDP) i Renato Petek (Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez) otvarali šampanjac u Gračanima i narugali se njegovim obećanjima o puštanju u promet nove žičare 31. prosinca 2018., Bandić je rekao da je to smiješno, jer "to rade ljudi koji nisu napravili ni pesju kućicu za mog Rudija". Istaknuo je da pripremni radovi na žičari traju već dvije i pol godine. Dodao je da polaže tečaj za radni stroj bagera kako bi, kad počnu radovi na žičari, prvi kop bio njegov.

- Polažem tečaj za vožnju radnoga stroja bager, jer kad počnu radovi na žičari ja ću onda prvi kopat, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasivši da ne oponaša ruskog predsjednika Vladimira Putina.

- U redu je da gradonačelnik najveći projekt u Hrvatskoj i Zagrebu započne 'prvim kopom'. Ovih dana bi trebao dobiti papir da mogu raditi na bageru, ako ostanem bez posla. Opet bi radio 16 sati dnevno, dodaje Bandić. O suradnji Ministarstva državne imovine i grada Zagreba govorio je ministar Goran Marić.

- Lako je surađivati kada suradnici znaju svoj posao, odradili smo mnoge projekte, a mnogi nas još čekaju. Ovo je najvredniji projekt u Zagrebu od 1990. godine do danas. Važan je zbog odnosa koji Zagrepčani imaju prema Sljemenu, doživljavaju ga kao svoja pluća, gotovo kao 'dnevni boravak'. Ministarstvo državne imovine odradilo je ono što se od njega očekivalo. Turistička zajednica grada Zagreba će dobiti i lokaciju za svoje sjedište u Tkalčićevoj s tunelom koji spaja Tkalčićevu s Dubravkinim putem. Mislimo da je ovo dobar pokazatelj kako trebaju surađivati državna i lokalna samouprava, zaključuje ministar Marić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!