11:17 / 09.01.2019.

Autor: M.Š./HRT

Bandić najavio početak gradnje žičare idući tjedan

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Osim o Snježnoj kraljici, Bandić je na Sljemenu odgovarao i na pitanja o istrazi USKOK-a.
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na Sljemenu je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o netom završenoj sljemenskoj utrci Snow Queen Trophy 2019.

Na početku je zahvalio svima na organizaciji utrke. Prisjetio se početaka Snježne kraljice, zahvalio Ivici i Janici Kostelić, Vedranu Pavleku te svima koji rade na organizaciji utrke danas...

- Odavde 150 metara, na vrhu Činovničke livade smo 'sadili boreke'. Ja nisam savršen, pojma nemam o skijanju, ja ne znam skijati. Nagovarali su me svi, od Žiljka preko Vedrana (Pavleka) ... Ali ja se bojim strmine i ja se ne bih usudio. Divim se vama kada se ti na jednoj nozi spustiš na cilj. Svatko je za nešto stvoren u životu. Vjerovao sam i u političku podršku građana. Tada sam ispalio da ćemo za četiri godine imati Svjetski kup, evocira Bandić uspomene na vrijeme prije početka održavanja Snježne kraljice.


'Idući tjedan kreće izgradnja sljemenske žičare'

Bandić je kao još jedan prijelomni trenutak u razvoju Snježne kraljice istaknuo 2005. godinu te početak umjetnog zasnježivanja sljemenskih staza. No danas je goruće pitanje koje zanima većinu Zagrepčana izgradnja sljemenske žičare.

- Čekamo to kao ozebli sunce. Teku sati kada ćemo zakopati. Mislim da je to idući tjedan. Ali postoji procedura i Zakon o javnoj nabavi. Jučer sam dobio liječničko uvjerenje da mogu raditi na bageru. Da se ne osramotim, ja ću prvi zakopati bagerom. Ako ostanem bez posla, mogu biti bagerist. Žičaru čekamo šest godina. Da je Ante Kostelić ovdje, on bi rekao: 'Bandiću što je s panjevinom te gondolom do Bistre?'. Možda i mi to započnemo, a netko će to završiti.


Bandić: Ti koji me prijavljuju, ne bi mi radili niti na porti

Stigla su i pitanja vezano uz USKOK-ovu istragu oko prelaska Mladena Madjera u njegove redove.

- Nisu me kontaktirali. Ja se odazivam svim institucijama, kada me god pozovu. Ali nemaju me zašto zvati. Onima koji me prijavljuju sam rekao da kod mene ne bi radili niti na porti.

- Beljak: Bandiću više neću ni ruku pružiti

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!