09:31 / 22.03.2020.

Autor: HRT

Bandić: Najviše nastradale Nikolićeva, Gajeva i Đorđićeva ulica

Marin Tironi/PIXSELL

Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nema nikakve procjene još o šteti - kazao je Bandić pri ulasku u Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je da je u potresima najviše nastradao stari dio grada, Nikolićeva, Gajeva i Đorđićeva ulica te dodao da slijedi sastanak o provedbi daljnjih mjera i pomoći.

-
Nema nikakve procjene još o šteti - kazao je Bandić pri ulasku u Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu, uoči izvanrednog sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem.

Izvijestio je da je u potresima koji su jutros pogodili Zagreb najviše stradao stari dio grada, u kojemu nema betonske konstrukcije, te ulice Nikolićeva Gajeva i Đorđićeva. Palo je i 10-ak metara južnog tornja zagrebačke katedrale.
Bandić je pozvao građane na strpljenje. Izvijestio je da je ravnatelj gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić upućen u Kašinu, naselje u kojemu je bio epicentar prvog potresa jačine 5,3 koji je jutros u 6,24 pogodio Zagreb.

- Nadamo se da neće biti jačih udara, iako je sve moguće. U pravilu, nakon jakog udara slijede manji udari - dodao je Bandić.

Novinarima je kazao da na sastanku s državnim vrhom očekuje donošenje mjera te raspodjelu tko će što provesti.

- Trebamo donijeti mjere i tko će što provesti, ljude primiriti i smiriti i pomoći ljudima. To je sad najbitnije - izjavio je zagrebački gradonačelnik dodavši da Vlada treba napraviti sve što je u njenoj ingerenciji te da svi moraju odraditi svoj dio posla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!