16:32 / 22.09.2018.

Autor: P.F./HRT

Bandić nakon druge pucnjave: Zagreb je siguran grad

-

-

Foto: - / -

Moje je samo da kažem građanima Grada Zagreba da će oni koji su to napravili odgovarati. Policija neka napravi svoje, Zagreb je siguran grad, rekao je Bandić.
Na mjestu sinoćnje pucnjave, križanju Vukovarske i Držićeve, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obratio se novinarima. Ponovio je kako je Zagreb siguran grad te zamolio da se zbog sinoćnjeg te incidenta otprije deset dana, ne stigmatizira Rome.
Pucnjava u Zagrebu; jedna osoba ranjena, za trećom se traga
Bez obzira na to tko je, kako se tko preziva neka odgovara za ono što je napravio. Neću uopće ulaziti u te detalje, policija neka odradi svoj dio posla. Moje je samo da kažem građanima Grada Zagreba da će oni koji su to napravili odgovarati. Policija neka napravi svoje, Zagreb je siguran grad, rekao je Bandić.

Podsjetimo, na jednom od najprometnijih raskrižja u Zagrebu, onom Vukovarske i Držićeve, jučer se dogodio obračun pištoljima. Sudjelovalo je više osoba. Potvrđeno je da je riječ o još jednom sukobu Roma vatrenim oružjem nakon prošlotjedne policijske opsade naselja Vukomerec.

U revolveraškom obračunu nedaleko od Autobusnog kolodvora sudjelovala su tri muškarca. Jedan je s prostrijelnom ranom potkoljenice završio u bolnici, drugi na obradi u policiji - dok je treći još u bijegu.

Pucnjava nije nastavak klanskog rata i nije povezana s događajima u Vukomercu - tvrde u policiji. No upletenost Roma u novu pucnjavu zabrinula je susjede koji kažu da tek sada razumiju revolt stanovnika Vukomerca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!