23:10 / 28.03.2018.

Autor: S.M./Hina

Bandić: Nećemo žaliti novaca za uređenje kavane Corso

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo državne imovine i Grad Zagreb sklopili su ugovor o zamjeni nekretnina na području Zagreba, koji je time u vlasništvo dobio četiri nekretnine.
Ministarstvo državne imovine i Grad Zagreb sklopili su ugovor o zamjeni nekretnina na području Zagreba, koji je time u vlasništvo dobio četiri nekretnine.

Ugovor o zamjeni u prostoru sada zapuštene kavane Corso potpisali su ministar državne imovine Goran Marić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Napominjući kako su se oko toga dogovarali oko šest mjeseci, Bandić je zahvalio Mariću na susretljivosti te najavio da Grad u prostoru kavane Corso želi napraviti kavanu sličnu nekadašnjoj i vratiti joj stari sjaj, ali nije iznosio nikakve rokove ni detalje kada se kavana planira otvoriti.

Nećemo žaliti novca da je uredimo tako da bude najbolja kavana u Europi. Već sutra krećemo osmišljavati uređenje kavane Corso, tražit ćemo rješenja i natječajem, a onda ju i obnoviti i urediti i u skladu s time što je ta zgrada i prostor kavane posebno zaštićen, kazao je Bandić. Dodao je kako se nada da će, na tragu Tina Ujevića i drugih zagrebačkih intelektualaca i zagrebačkih gradonačelnika koji su posjećivali tu kavanu, i on u njoj jednom piti kavu. Marić je naznačio da je zadovoljan što će kavana u obnovu, jer, kako je kazao, nema ništa gore od zapuštenosti objekata, pogotovo državnih, a ovo sada je početak kraja zapuštenosti te kavane. Siguran sam da ovo neće biti samo prostor za piti kavu nego i susreta inteligencije te sugovorništva, poručio je ministar. Vrijednost kavane procijenjena je na oko 30 milijuna kuna.

Od ostalih nekretnina koje su zamijenili Grad Zagreb i Ministarstvo državne imovine Grad je dobio i prostor u Jurišićevoj ulici 1 koji sada koristi zagrebačka Turistička zajednica, procijenjene vrijednosti oko 3,7 milijuna kuna te još jedan prostor u Jurišićevoj 1 vrijednosti oko 3,1 milijun kuna, a koji se bespravno koristi. Dobio je i suvlasnički dio nekretnine u Sesvetskom Kraljevcu, vrijednosti oko 2,9 milijuna kuna, koji se koristi za smještaj životinja.

Država je pak od Grada Zagreba u vlasništvo dobila poslovni prostor na prvom katu u Frankopanskoj ulici 1., vrijednosti oko 10,5 milijuna kuna, a to koristi Ministarstvo financija, kao i zgradu u Ulici Republike Austrije 20, vrijednosti oko 28 milijuna kuna, koju koristi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Bandić: Trg žrtava fašizma bit će tri puta ljepši

Gradonačelnik Bandić odbacio je zahtjev inicijative "Vratite magnoliju" da se obustave radovi na Trgu žrtava fašizma kako bi se zaštitio tamošnji biljni fond, ustvrdivši da će taj trg nakon preuređenja biti tri puta ljepši i imati dva puta više magnolija.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!