13:58 / 24.07.2019.

Autor: HRT

Bandić: Ništa nije propalo budući da na Savi nije bilo ništa

-

-

Foto: - / -

Ništa se ne može dobroga napraviti preko noći. Čak ni djeca se ne mogu napraviti preko noći kvalitetno - izjavio je Milan Bandić.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je projekt "Ljeto na Savi", koji je već proglašen debaklom zbog loše posjećenosti. Višemilijunski projekt usporedio je s hodanjem s dečkom ili djevojkom.- Ništa nije propalo budući da na Savi nije bilo ništa - izjavio je Bandić, a na pitanje na što je onda novac potrošen, odgovorio je:

- Na ono što će za godinu, dvije ili tri profunkcionirati. I vi kada s dečkom počnete hodati, tri mjeseca imate problem, četvrti mjesec se uhodate. Tako i Bundek. Građani su bježali sa Save pa ih sada treba vratiti, a za to treba vremena. Najbolja paralela je vaš dečko i vi. Ili ja i djevojka dok sam bio mali. Bilo je problema, a onda je sve savršeno funkcioniralo. Tako će biti i s ovim projektom -  uvjerava Bandić.

- Pratite razvoj događaja do zatvaranja pa ćemo onda reći je li uspjelo ili ne. Ništa se ne može dobroga napraviti preko noći. Čak ni djeca se ne mogu napraviti preko noći kvalitetno - zaključio je.

Grad Zagreb je jučer zabranio kupanje u Bundeku jer je jezero onečišćeno bakterijama fekalnog porijekla pa su novinari zamolili gradonačelnika za komentar.

- Ne preporučuje se kupanje, na vlastitu odgovornost će se kupati oni koji žele, a koji ne žele, tuširat će se i sunčati u hladu. Niski vodostaj Bundeka, ptičji izmet, to se događa. Kada bih ja mogao utjecati na to i dizati razinu vode na Bundeku, onda vjerojatno ne bi bilo onečišćenja - zaključio je.

Pogledajte cijelu izjavu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!