19:34 / 15.04.2018.

Autor: D.M./HRT

Bandić obavio inspekciju zagrebačkih 'zelenih otoka'

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Obišao je pet lokacija u sat i pol vremena. Trešnjevka, Špansko, Stenjevec - sve čisto kao suza. Plastika, papir, metal, složeni tanjuri, računala - svaka vrsta otpada na svome mjestu.
Na kraju tjedna u kojemu su se Zagrepčani stalno žalili na prepune kontejnere sa smećem, prije svega onima za prikupljanje plastike i papira, gradonačelnik Milan Bandić jutros je pozvao novinare i krenuo u inspekciju zagrebačkih 'zelenih otoka'.

Obišao je pet lokacija u sat i pol vremena. Trešnjevka, Špansko, Stenjevec - sve besprijekorno, čisto kao suza. Plastika, papir, metal, složeni tanjuri, računala - svaka vrsta otpada na svome mjestu. Za savjesne građane iz rukava je izvukao i nagradu - ulaznicu za Zagreb auto show.

"Reciklažna dvorišta radit će onoliko koliko treba, koliko to građani budu željeli. Dobit će i naputak točno kada odvoze naši ljudi, da to ne bude utrka kao Usain Bolt", rekao je Bandić. Najavio je i moguću korekciju cijena odvoza otpada. "Vodit ćemo račina da ne udaramo po džepu naše sugrađane...kao što ne možete od lošeg sira i tijesta raditi pitu tako ne možete bez novčeka napraviti ovo sve", kazao je.

U udruzi Eko Zagreb smatraju da su pretrpani kontejneri u Zagrebu samo dokaz da sustav zelenih otoka nije dobar jer nema kontrole tko i što odlaže. A toga, kaže, nema ni u novom planu gospodarenja otpadom koji će se sljedeći tjedan naći na sjednici gradske skupštine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!