07:56 / 24.09.2018.

Autor: HRT

Bandić obišao školu u Vukomercu

-

-

Foto: - / -

Jutros su se ponovno sastali ravnatelj, predstavnik roditelja, gradonačelnik i načelnik Zagrebačke policijske uprave.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je školu u Vukomercu, gdje je prije desetak dana došlo do sukoba dviju romskih obitelji i pucnjave iz kalašnjikova.

- Pucnjava u Vukomercu - 7 uhićenih, 10 pod nadzorom 

Jutros su se ponovno sastali ravnatelj, predstavnik roditelja, gradonačelnik i načelnik Zagrebačke policijske uprave. Oko škole se postavlja nova ograda, rasvjeta i videonadzor te uređuje okoliš.

Andrej Rašljanin je javio da radovi oko škole i patroliranje policijskog vozila ne umiruje roditelje, oni ne misle da je to trajno rješenje i pozivaju institucije, prije svega pučku pravobraniteljicu i Centar za socijalnu skrb, da se bave nasilnicima i obiteljima koje su sudjelovale u tom oružanom sukobu.Na sastanku na kojem su bili predstavnici Ministarstva, jasno je naglašeno da djeca moraju ići u školu. Za njihovu sigurnost garantira policija, a djeca moraju biti u školi, rekao je ravnatelj OŠ Vukomerec Zdravko Dominik.Ima roditelja koji još uvijek ne puštaju svoju djecu u školu, koji drugačije razmišljaju, ali najbolje je djeci da budu u školi, tamo im je mjesto, a mi odrasli ćemo rješavati onako kako bi to trebalo riješiti - kulturno i s institucijama, rekao je Mario Lovrić, predstavnik roditelja u školskom vijeću.

Stanje sigurnosti na području Vukomerca i u zoni osnovne škole je dobro i povoljno, policija pojačano radi svoje aktivnosti, pojačan je nadzor iz policije i sve je u najboljem redu, rekao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

Fala Bogu da se smirila situacija, da su djeca krenula u školu, to je najvažnije. Ovo sve oko škole što smo obećali napraviti, to se radi do srijede, četvrtka, ako ne bude kiša padala, poručio je gradonačelnik Milan Bandić.Otac 12-godišnje Lane, koja ide u OŠ Vukomerec, smatra da je nemoguće pucati automatskim oružjem usred glavnoga grada Hrvatske. Da su pucali 5 minuta kasnije, bili bismo svjedoci masakra kao da smo negdje u Americi, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!