16:52 / 27.12.2020.

Autor: Antonijeta Paro Crnošija/Ivona Zadro/HRT

Bandić počeo pripreme za sanjkalište na Cmroku, osvanulo nekoliko brdašaca umjetnog snijega

Foto: Antonijeta Paro Crnošija/HRT

Foto: Antonijeta Paro Crnošija/HRT

Foto: - / HRT

Kako doznaje portal HRT-a sanjkalište bi trebalo biti otvoreno sredinom siječnja, a proizvedeni snijeg trebao bi potrajati do ožujka 2021.
Na Cmroku u širem središtu Zagreba osvanula su brdašca umjetnog snijega. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić počeo je pripreme za sanjkalište, kao i proteklih godina.

Proizvodnja snijega je počela prije nekoliko dana, ali će trebati još neko vrijeme da se pokrije cijela livada. Kako doznaje portal HRT-a sanjkalište bi trebalo biti otvoreno sredinom siječnja, a proizvedeni snijeg trebao bi potrajati do ožujka 2021. No, u Zagrebu će temperatura u utorak biti oko 10 °C, međutim, zagrebački gradonačelnik se pritom ove, kao ni proteklih godina, ne obazire na to koliko su vremenski uvjeti nepogodni za održavanje snježnog pokrivača. Bandića ne zabrinjava ni kakva će biti epidemiološka situacija u glavnom gradu.

Podsjetimo, prošle je godine Bandić najavio da će 2020. na Cmroku biti najbolje sanjkalište u Europi, koje će ostati za generacije. Projekt je tada predstavio i Igor Žiljak koji je rekao kako je ideja gradonačelnika bila da se na jednu stranu livade Cmrok stavi pokretna traka. Traka bi trebala biti dužine 110 metara i djecu bi iz dna livade Cmrok vodila nazad gore. Objasnio je da takvu traku imaju sva uređena svjetska skijališta.

Ostaje nam vidjeti kako će sanjkalište izgledati, te koliko će ljudi uopće biti zainteresirano za sanjkanje na Cmroku i hoće li se pridržavati epidemioloških mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!