12:42 / 08.08.2018.

Autor: HRT

Bandić podržava Vladu, ali ne i poreznu reformu

-

-

Foto: - / -

Iz Kluba zastupnika stranke Milan Bandić 365: Stranka rada i solidarnosti na konferenciji za novinare, među ostalim, poručili su da Hrvatskoj trebaju bitne reforme.
Iz Kluba zastupnika stranke Milan Bandić 365: Stranka rada i solidarnosti na konferenciji za novinare, među ostalim, poručili su da Hrvatskoj trebaju bitne reforme, a jedna od njih je uvođenje poreza na nekretnine. Kritizirali su Vladin prijedlog porezne reforme nazivajući ga kratkoročnim rješenjem.

Treba imati hrabrosti i morala da dignete ruku za ovo. Svi oni koji imaju više - i oni neće dobiti ništa posebno - ali to i nije tako bitno. Ali oni koji nemaju - neće dobiti ništa, rekao je Bandić. Poručio je Vladi da mora voditi računa o solidarnosti s onima koji se u utakmici radi kapitala nađu na margini. Pa to je zadaća socijalno odgovorne države i zato sam siguran da ovakav koncept  Stranka rada i solidarnosti u Hrvatskom saboru ne može poduprijeti, istaknuo je.

Bandić je rekao kako očekuje da će se uvesti porez na nekretnine. Za njega je smanjivanje poreza na promet nekretninana s četiri posto na tri posto "domobranski pristup stvarima, a pitanje je i što je s mladima i prvom nekretninom". Spomenuo je i stajalište Andrije Štampara o javnom zdravlju da "njegov problem, kada je u pitanju liječenje, nisu oni koji imaju, nego oni koji nemaju i o njima treba voditi računa".

Koalicijskim partnerima i premijeru poručio je da njegova "stranka neće odustati od ove vlade jer nemamo bolju"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!