15:11 / 09.01.2018.

Autor: Hina/HRT

Bandić smanjio božićnicu, sindikati prijete tužbama

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Sindikata komunalnih radnika Hrvatske Želimir Hercigonja rekao je da su zaposleni dobili božićnicu od 1250, a po KU je ona trebala iznositi 2885 kn.

Četiri najveća sindikata Zagrebačkog holdinga najavila su za srijedu konferenciju za novinare ispred zagrebačke Gradske uprave na kojoj će upozoriti na samovolju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji im je, kršeći odredbe KU, smanjio božićnicu s 2885 na 1250 kuna.

Predsjednik Sindikata komunalnih radnika Hrvatske Želimir Hercigonja rekao je Hini da su zaposleni u Holdingu dobili božićnicu od 1250 kuna, iako je po kolektivnom ugovora ona trebala biti isplaćena u iznosu od 2885 kuna, pa sada potražuju isplatu te razlike. Podsjetio je da su regres dobili u punom iznosu od 2885 kuna, a božićnica im je smanjena. Zbog toga će Holding izgubiti tisuće sindikalnih tužbi i na kraju, zbog troškova sudskih postupaka i zateznih kamata, pretrpjeti štetu od oko 10 do 15 milijuna kuna.

Sindikati najavljuju da će na konferenciji također s pravnog aspekta problematizirati "otimačinu" (izdvajanje iz sustava) ZET-ova radničkog odmarališta na Velom Lošinju, kao i nekih drugih nekretnina, ukupno vrijednih 254 milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!