Bandić: Tko je za razvoj grada glasat će za GUP

05.02.2020.

12:17

Autor: HRT

default error photo
Uoči sjednice Gradske skupštine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je na konferenciji za novinare da je uputio GUP na Gradsku skupštinu te da su za to ispunjeni svi zakonski preduvjeti
Uoči sjednice Gradske skupštine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je na konferenciji za novinare da je uputio GUP na Gradsku skupštinu te da su za to ispunjeni svi zakonski preduvjeti, da su provedene dvije javne rasprave, da je dobivena suglasnost dva ministarstva.

- Na prostoru od pola milijuna kvadrata zagrebačkog velesajma i 250 tisuća natkrivenog prostora trebale bi niknuti dijelom redizajnirane hale za sajmove, a dijelom komercijalno stambeni sadržaj. Na hipodromu bi trebao osvanuti prostor sporta i rekreacije u odnosu 51 posto parka i 49 posto ostalih javnih sadržaja, pojasnio je gradonačelnik.

Bandić je rekao kako svatko tko je protiv toga da je protiv razvoja grada Zagreba te kako zna da će pripadnici njegove stranke biti za razvoj ovoga grada i za GUP koji je abeceda grada, a naročito kada je provedena sva potrebna procedura sukladna poslovniku i statutu.

Što se tiče proračuna, Bandić je rekao kako grad Zagreb godinama dobiva nagradu za najtransparentniji proračun u Hrvatskoj.

Zapitao se kako je moguće u demokratskoj zemlji suditi nekome na ulici i bez dokaza, te reći on je kriv. Bandić je kriv.

Rekao je kako će do zadnjeg dana mandata raditi svoj posao i neće dopustiti zaustavljanje razvoja grada Zagreba.

- Mene mogu smijeniti jedino građani grada Zagreba koji su me izabrali. Ja njima služim i služit ću, naglasio je.

Naglasio je kako je jutros uspio sa suradnicima riješiti da se posao saniteta odvija, unatoč nerazumijevanja dijela ljudi iz sanitetskog prijevoza.

- Jučer sam primio predsjednika sindikata u svoj ured i imali smo konferenciju za novinare na kojoj smo molili ministarstvo zdravstva da riješi ovaj problem nakon tri godine, te da se izjednače koeficijenti hitnog i sanitetskog prijevoza. Do tada ćemo mi to premostiti s vozačima ZET-a i vozačima ostalih 19 zdravstvenih ustanova grada Zagreba, rekao je Bandić.

Istaknuo je kako je socijalni pakt i mir je preduvjet razvoja i sklada ovoga grada.

Osvrnuo se na pismo arhitekata koje je poslano zastupnicima u skupštini i u kojem ih se poziva da ne podrže GUP, te je rekao da je to društvo koje se solidariziralo s onima koji prizivaju ulicu.

- Što se tiče Udruženja arhitekata, mi smo permanentno u vezi s tim ljudima, odlično surađujemo i poštujemo struku, naglasio je.

- Što je više kleveta i laži, Bandić nam je miliji i draži, rekao je Milan Bandić.

Gradonačelnik je naglasio kako su došle 4 ponude za ravnatelja bolnice Srebrnjak i Upravno vijeće bolnice će u zakonskom roku donijeti odluku.

Bandić se osvrnuo i na to što nije dobio pozivnicu za inauguraciju Zorana Milanovića, te je rekao kako to govori o Milanoviću, ako misli da na inauguraciji ne treba biti gradonačelnik glavnog grada Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!