17:00 / 19.09.2019.

Autor: HRT

Bandić: To što Divjak ne zna i ne razumije je premijerov problem

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odgovarajući na pitanja novinara za vrijeme stanke sjednice Gradske skupštine Bandić je kazao da je izjavio da se s Divjak ne slaže u 90% stvari, ali da ona nije njegov problem nego premijerov.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je na aktualnom satu Gradske skupštine kako nema nikakvog sukoba između njega i ministrice obrazovanja Blaženke Divjak te da je "to što ona ne zna i ne razumije svoj posao - premijerov problem".

Gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska - Progresivni savez) apelirao je na gradonačelnika da pomogne djeci s teškoćama u razvoju koja od Ministarstva znanosti i obrazovanja nisu dobila rješenje za pomoćnike u nastavi i da se dogovori s ministricom Divjak kako zagrebački školarci ne bi ispaštali zbog mogućih sukoba između njegove stranke i resorne ministrice.

- Razumijem i slažem se da je ovdje u pitanju nerad ministrice Divjak jer u Ministarstvu nisu na vrijeme odradili svoj posao, no bez obzira na to, neka se ne potencira sukob kako bi djeca dobila pomoć koju trebaju, rekao je Petek.

Bandić ga je optužio da mu imputira sukob s ministricom za posao koji je ona trebala odraditi.

- Di vam je obraz? Mene pitate za posao koji treba odraditi ministrica, a to nije odradila zato što mene ne podnosi, rekao je Bandić i dodao da mu je ona "najsimpatičnija od svih ministara u Vladi".

- Nemam nikakvog sukoba ni s jednim ministrom, a s njom najmanje. To što ona ne zna i ne razumije to je problem premijera koji je i drži, a ne moj. Pitajte njega, pitajte nju, pustite Bandića da radi svoj posao, komentirao je.

Odgovarajući na pitanja novinara za vrijeme stanke sjednice Gradske skupštine Bandić je kazao da je izjavio da se s Divjak ne slaže u 90% stvari, ali da ona nije njegov problem nego premijerov. Napomenuo je kako je uvjeren da ministrica zna što radi, međutim, da ona ne razumije problem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!