13:39 / 04.06.2019.

Autor: M.Š./HRT

Bandić traži smjenu Divjak: Stigao je odgovor iz Ministarstva

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić od ministrice obrazovanja Blaženke Divjak i dalje traži da povuče dopis...
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić od ministrice obrazovanja Blaženke Divjak tražio je da povuče dopis osnovnim školama o nabavi udžbenika za obvezne predmete za iduću školsku godinu ili da podnese ostavku. Kako ona to nije učinila, sada je rekao da ona krši zakon te od premijera očekuje da je hitno smijeni.

- Ja očekujem od premijera državnički potez, a ne da ispravlja greške ministrice kojoj je dao povjerenje. Iz tri razloga: svjesnog kršenja zakona, didaktičke opreme eksperimenta, bačenih 8 milijuna kuna - i Škole za život, nabavljanja tableta. Ne ulazim u to jesu li potrebni ili ne, po duplo većoj cijeni nego što se mogu nabaviti na tržištu. To je dovoljan razlog da se premijer ponaša kao državnik - rekao je Bandić.Uoči sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima, to je ponovio i potpredsjednik Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda. Rekao je da nisu protiv koalicijskih partnera, ali su, kaže, protiv ministrice.- Ono što je najbitnije je da sam posloa jasnu poruku a to je da ćemo sukladno novom zakonu i međunarodnim obvezama iznaći sredstva i za udžbenike izbornih predmeta. Prema tome ta stvar je riješena, poručio je premijer Andrej Plenković.Bandićev je zahtjev komentirao i HNS-ov šef Ivan Vrdoljak, kazavši kratko:

- Imao bih ozbiljan razgovor s Blaženkom da ju Milan Bandić hvali!Stigao odgovor iz ministarstva Blaženke Divjak

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručili su sljedeće:

- Drago nam je da je gradonačelniku u fokusu obrazovanje, ali žao nam je što se to nimalo ne reflektira na opremanje ili održavanje škola kojima je Grad osnivač. Bilo bi znatno važnije da gradonačelnik uloži novac u sanitarne čvorove u školama i sanaciju azbestnih krovova, nego na zlatne WC-e i kumstva, stoji u odgovoru Ministarstva.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!