20:03 / 14.01.2018.

Autor: HRT

Bandić u Dnevniku: Dežurni kritičari me ne zanimaju

-

-

Foto: - / -

Bandić je u Dnevniku HTV-a govorio o Ingri i Areni, ministrici Divjak, o Imunološkom zavodu i revitalizaciji prostora bivše tvornice Gredelj.
"Mislim da je gospodin Oppenheim predimenzionirao sebe, a mediji su to jedva dočekali. Ingra, tj. tvrka Lanište, treba održati partnerski odnos s Gradom i Vladom. Pozivam na razum". Tako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao neriješena sporna pitanja između Ingre, Grada Zagreba i Vlade RH zbog kojih je bilo upitno održavanje Europskog rukometnog prvenstva u zagreačkoj Areni.Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nedavno je izjavio kako se informatika u škole uvodi kako bi se izbacio vjeronauk, a ministrica Blaženka Divjak oštro mu je odgovorila da ne želi polemizirati o reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima. "Ne znam za kaj se ona upikala, mi smo u stranci i ja osobno i za vjeronauk i za informatiku. Ali ne za informatiku kakvu zagovara ministrica Divjak - radeći od kurikularne reforme revolucionarnu parolu, mimo zakona", kazao je Bandić. Odgovarajući na tvrdnje ministrice koja je rekla i da je na upit Ministarstva o planovima Zagreba za opremanje škola, Grad odgovorio s nula kuna - Bandić je kazao: "Da sam ja napravio 250 milijuna kuna javnu nabavu - bio bih već u Gajevoj. Pozivam institucije da reagiraju". Upitao je kako ministrica može na Povjerenstvu na pitanje 'Po kojem se zakonu u škole uvodi informatika?' odgovoriti: "Jer sam ja tako odlučila". Dodao je kako koalicija s vladajućima zbog ovog slučaja nije dovedena u pitanje.Na pitanje što se čeka s Imunološkim zavodom i hoće li Povjerenstvo donijeti odluku o strateškom partnerstvu s Gradom Zagrebom Bandić je kazao kako se taj problem može riješiti samo uz suradnju. "Četiri sam godine pisao bivšem premijeru, nikad nismo dobili odgovor". S Vladom i resornim minstarstvom trenutačno smo u kontaktu i trebamo riješiti kompletnu proizvodnju Imunološkog - treba napraviti novu tvornicu. Za to nam trebaju četiri godine i od 40 do 50 milijuna eura", kazao je.Početkom prosinca Zagreb je raspisao natječaj za izradu studije revitalizacije prostora bivše tvornice Gredelj u vrijednosti od 760 tisuća kuna. Izazvalo je to buru u krugovima arhitekata i urbanista, koji su tražili da se natječaj poništi. Arhitektonski fakultet uložio je i žalbu. GUP predviđa transformaciju Gredelja u javno-stambeno-poslovni prostor. Riječ je o najvažnijem urbanističkom području u gradu i ključnom gradskom resursu."Samo poručujem kako je na čelu Ureda za strategiju predsjednica Udruge arhitekata Sanja Jerković. Ona vodi računa o tome da zaštiti struku. Ljudi koji ovdje komentiraju studiju prije natječaja dežurni su komentatori. Važnije od toga je da je gradonačelnik Bandić u posljednjih 15 godina kupio nekretnina u vrijednosti za 200 milijuna eura. Tu su i Gorica Badel, Gredelj, Brezje i Zagrepčanka. Tražimo partnere i rješavamo imovinskopravne odnose i raspisujemo natječaj da napravimo projekte za dobrobit građana", kazao je Bandić kojega 'dežurni kritičari' ne zanimaju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!