14:16 / 19.01.2018.

Autor: HRT

Bandić 'vratio' božićnice zaposlenicima Holdinga

-

-

Foto: - / -

Gradonačelnik je shvatio da nam ne može retrogradno smanjivati prava, rekao je Hercigonja, dodavši kako je Bandić naložio da se ostatak isplati u roku od dva do tri dana.
Predsjednik Sindikata komunalnih radnika Hrvatske Želimir Hercigonja potvrdio je da je na sastanku sindikalnih predstavnika s gradonačelnikom Milanom Bandićem postignut dogovor o isplati preostalog dijela božićnice od 1634 kune zaposlenima u Zagrebačkom holdingu, ZET-u i Zagrebačkom velesajmu, tako da će ipak dobiti božićnice u punom iznosu od 2884 kune, kao što je predviđeno kolektivnim ugovorom.

Gradonačelnik je shvatio da nam ne može retrogradno smanjivati prava za 2017. godinu, rekao je Hercigonja Hini, dodavši kako je Bandić naložio predsjednici Uprave Zagrebačkog holdinga Ani Stojić Deban da to učini u roku od dva do tri dana. Što se tiče tužbi, rekao je da su sindikati vjerovali u postizanje dogovora, ali su neki radnici već podnijeli tužbe zbog nepoštovanja kolektivnog ugovora. Gradonačelnik nam je rekao da mu je to bila vrlo teška odluka i za ovu godinu najavio oštru reviziju i smanjenje svih materijalnih prava, kaže Hercigonja.

Sindikalci su zatražili da se u roku 10 dana Uprava Holdinga očituje o zahtjevu za imenovanje pregovaračkog tima za kolektivne pregovore, s obzirom na to da su nastupile statusne promjene nakon što su iz sastava Holdinga izdvojeni ZET i Zagrebački velesajam.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!