13:08 / 03.08.2020.

Autor: Hina/HRT

Bandić: Zatrpani smo prijavama za štete od poplave

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagreb ne može proglasiti elementarnu nepogodu jer šteta ne prelazi zakonski uvjet od 20 posto neto iznosa proračuna, što je oko milijardu kuna.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da će se što se tiče poplava nastalih nakon kiša, do četvrtka znati podaci o broju prijava. Istaknuo je da su "zatrpani" s preko 3000 prijava, od kojih se pola preklapa, stoga će vjerojatno biti oko 1500 šteta.

Paralelno s tim, prije četvrtka će raspisati javni poziv za angažman inženjera koji će obići poplavljene objekte.

Zagreb ne može ni proglasiti elementarnu nepogodu jer šteta ne prelazi zakonski uvjet od 20 posto neto iznosa proračuna, što je oko milijardu kuna, ali, uvjerava gradonačelnik, pomoći će građanima.

Povjerenstvo će u najkraćem roku popisati štetu, a Grad će pomoći ljudima sukladno njihovom imovinskom cenzusu, kao što su to radili i kad su u pitanju ljudi koji se nalaze u studentskom domu "Cvjetno naselje" nakon potresa - dodjelom stanova na korištenje ili jednokratnom potporom do 50.000 kuna ili dva posto subvencija kamata.

- Svi kriteriji će biti jasni i transparentni - najavio je Bandić.

Također, pozvao je građane koji nemaju gdje biti nakon poplave da se jave Uredu za socijalnu zaštitu te poručio da će sve te slučajeve "riješiti" do četvrtka.

Najavio je i da će ovaj tjedan riješiti sve one koji se nalaze u Cvjetnom i koji imaju jednu nekretninu, a nisu konkurirali za stan.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!