11:24 / 18.05.2020.

Autor: M.Š./Hina

Bandićev klub: Zadužiti Vladu da na prvoj sjednici bude Zakon o obnovi Zagreba

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bandićev Klub Zaključkom predlaže i da se Vladu zaduži da pokrene proceduru izmjene zakona o proračunu i o financiranju lokalnih jedinica.
Saborski Klub Stranke rada i solidarnosti predložio je u ponedjeljak Hrvatskom saboru da zaključkom zaduži Vladu da mu na prvu radnu sjednicu uputi zakon o obnovi Zagreba i dviju županija pogođenih potresom.

Zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Zagreba, Krapinsko zagorske i Zagrebačke županije, treba biti usuglašen sa strukom, zahtjevima građana i Gradom Zagrebom, poručuje Bandićev Klub.

Zaključkom, koji je Klub adresirao na predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, Vladu bi se zadužilo da sredstva za financiranje obnove osigura iz državnog i gradskog proračuna,  EU fondova i ostalih dostupnih izvora financiranja.

Bandićev Klub Zaključkom predlaže i da se Vladu zaduži da pokrene proceduru izmjene zakona o proračunu i o financiranju lokalnih jedinica kako bi se povećali postojeći limiti za zaduženje na financijskom tržištu, iz kojih bi se financirala obnova područja zahvaćenih potresom te pravedniju raspodjelu sredstava od poreza na dohodak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!