19:32 / 28.03.2021.

Autor: Martina Klaić/Dnevnik/B.A./HRT

Mališani iz Njemačke u Petrinji grade dječje igralište

Veliko dječje srce ne poznaje granice: Ammeli i Skadi iz Njemačke

Veliko dječje srce ne poznaje granice: Ammeli i Skadi iz Njemačke

Foto: Dnevnik / HRT

Katolici slave Cvjetnu nedjelju ili Cvjetnicu, prvi dan Velikog tjedna, koji završava Uskrsom. Posebno radosna Cvjetnica bila je na Banovini. Zahvaljujući brojnim donacijama, Hrvatski Crveni križ dijelio je darove djeci u kontejnerskim naseljima. Mališane su uveseljavali i klaunovi doktori Crveni nosovi.

Cvjetna nedjelja prava je prilika za darivanje. Kada se u to uključe Crveni nosovi - sreća na dječjim licima je zajamčena. Petrinjska, sisačka i glinska djeca dobila su svoje uskrsne paketiće. Podijeljeno je 300 darova.


- Znamo da je doba blagdana uvijek ono koje u nama pobudi one najbolje i najljepše osjećaje, ali, nažalost, i tjeskobu, pa kako bi se izbjeglo to da se bilo tko osjeća loše pred Uskrs, HCK je organizirao ovu akciju, rekao je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.


Veliko dječje srce ne poznaje granice. I iz Njemačke su stigli mališani kako bi na petrinjskom Sajmištu izgradili dječje igralište.


- Predivan je osjećaj dati nešto čega mi imamo viška, kaže Skadie iz Walvis Bodenseea.


- Moj otac ima tvrtku koja gradi dječja igrališta i koja organizira ovakve projekte, tako da sam od malih nogu u tome, kaže Ammeli iz Freiburga.


- Oni su donirali igralište koje će biti ovdje izgrađeno u roku od tjedan dana. Mi ga gradimo na licu mjesta s volonterima iz Njemačke, došla su 22 volontera, od čega su polovina djeca, rekao je Ladislav Rakuljić, organizator akcije za izgradnju dječjeg igrališta u Centru novog života na Sajmištu.

Volonteri su pomogli obitelji Marinović

Volonteri su pomogli obitelji Marinović

Foto: Dnevnik / HRT

Zahvaljujući volonterima, peteročlana obitelj Marinović iz Strašnika svoj razoreni dom zamijenila je preuređenom stajom.


- Lakše je puno kad si u nekakvom objektu u kojem imaš normalne uvjete života, rekao je Andrija Marinović.


Dobrota donatora tu ne staje - ljudi iz Kaštela kupili su im montažnu kuću. Treba je urediti, a useljenje očekuju najesen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!