07:31 / 23.02.2021.

Autor: HRT

Banovina: Nastavljeno prikupljanje zahtjeva za obnovu

Kontejnersko naselje na Sajmištu u Petrinji

Kontejnersko naselje na Sajmištu u Petrinji

Foto: HRT / HTV

U kontejnersko naselje na Sajmištu u Petrinji već se uselilo 50-ak stanovnika, a ovoga tjedna ključeve privremenih domova dobit će još pedeset obitelji. Stanari će u naselju na raspolaganju imati nekoliko zajedničkih kontejnera s kuhinjom, blagovaonicom, igraonicom, praonicom rublja, dvije ambulante - i druge sadržaje.


Istodobno mobilni uredi Ministarstva graditeljstva nastavljaju prikupljati zahtjeve za obnovu. Danas od 9 sati bit će pokraj škole u Maloj Gorici i od 9 sati i 30 minuta u Majskim Poljanama kod kućnog broja 30.

U Sisačko-moslavačkoj županiji do sada je prijavljeno 37 588 oštećenih objekata, a pregledano ih je 28 488. 

Neuporabljivo zbog vanjskih utjecaja je 340, a zbog oštećenja 3 383. Broj privremeno neuporabljivih objekata za koje je potreban detaljan pregled je 2 861, dok je privremeno neuporabljivih za koje su potrebne mjere hitne intervencije 3 411.

Uporabljivih objekata bez oštećenja ima 640, te uporabljivih bez ograničenja je 5 817. Uporabljivih s preporukom o postupanju na području županije je ukupno 12 803.

Analiza vode u Petrinji, Glini i Topuskom - pokazala je da je dobre kvalitete. Stanovnicima koji imaju problema s lokalnim oštećenjima vodovoda voda će se dostavljati zajedno s obrocima. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!