Banožić čestitao ročnicima: U vama živi odlučnost da pridonesete snazi HV-a

11.11.2022.

13:41

Autor: V.K./HRT/Hina

Banožić čestitao ročnicima

Banožić čestitao ročnicima

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je u petak 36. naraštaju ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju zahvalivši im što u njima "živi odlučnost da svojim snagama, znanjima i motivima pridonesu snazi Hrvatske vojske".

- Poštovane dragovoljne ročnice i ročnici, čestitam vam na danoj prisezi! Danas ste i simbolično postali punopravne pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske. Dragovoljno ste izabrali slijediti put slavnih prethodnika hrvatskih branitelja, onih koji su svojom borbom, odlučnošću i žrtvom izborili našu slobodu! Zahvaljujem vam što u vama živi odlučnost da svojim snagama, znanjima i motivima pridonesete snazi Hrvatske vojske, stoji u čestitki ministra Banožića.

Resorni je ministar, kako je priopćio MORH, posebno zahvalio njihovim roditeljima, obiteljima i prijateljima, koji su im bili potpora u toj velikoj životnoj odluci.

- Došli ste u redove koje potiču izvrsnost, podizanje ljestvice znanja i sposobnosti. Stupili ste u redove hrabrih i odvažnih, onih pred kojima nema nesavladivih prepreka i nerješivih izazova! Pokazali ste svojim primjerom, svojim činom pristupanja Hrvatskoj vojsci da ste dio uspravne, pobjedničke Hrvatske, onih koji baštine duh zajedništva i slobode koji su iskovali naši branitelji! Dobrodošli u redove HV, redove onih koji znaju odakle su krenuli, onih koji su uvijek i u svakom trenutku domovini Hrvatskoj vjerni, stoji na kraju čestitke ministra Banožića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!