14:03 / 15.03.2021.

Autor: Hina/A.M/HRT

Banožić: Ekipa koja je napustila HDZ na izborima će doživjeti potop

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: IMS/HTV / HRT

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Mario Banožić izjavio je kako je siguran da će kandidat HDZ-a za vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić pobijediti na izborima dok će "ekipa koja je napustila HDZ radi ostvarivanja osobnih interesa doživjeti potop".


Upitan o nedavnom istupu potpredsjednika HDZ-a Ivana Anušića koji mu je poručio da se mora vratiti u svoju županiju i početi rješavati nagomilane probleme, Banožić je odgovorio kako su i Anušić i on iznijeli svoja viđenja situacije na prošlotjednom sastanku u središnjici stranke.  

Ističe kako je središnjicu i Anušića upoznao s funkcioniranjem HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje se izborni stožer svakodnevno sastaje, a u završnoj je fazi odabir kandidata za gradonačelnike, načelnike i dožupana. 

- To je proces koji traži vrijeme. Velika smo stranka s 15.700 članova od čega više od 800 novoučlanjenih i definitivno nam treba vremena za razgovor sa svim akterima ključnim za pobjedu HDZ-a u toj županiji, rekao je predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i ministar obrane Banožić, nakon obilaska radova Hrvatske vojske na osječkoj streljani Pampas.

Na tvrdnju novinara kako će aktualni dožupan Josip Dabro koji je napustio HDZ dobiti potporu Domovinskog pokreta te kako to znači da će oni koji su napustili stranku HDZ-u odnijeti određeni postotak glasova Banožić je uzvratio kako bi "to doživio vrlo ozbiljno, kada ne bi poznavao te ljude".

- Njihov kapacitet i politički kapital koji nose je vrlo mali i siguran sam da nam neće nanijeti gotovo nikakvu štetu. Dabro je za mene čovjek koji ima političku razinu jedne mjesne zajednice, a u svojoj komunikaciji ne nudi ni jedan program ili projekt, ocijenio je Banožić.

Smatra kako se HDZ posljednjih godina priprema za jedno ozbiljnije razdoblje, prije svega ono što nas čeka u gospodarstvu, i da stoga mora imati ozbiljne ljude, koji ozbiljno promišljaju.

- Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem pokazala je da može vladati situacijom i stvarati gospodarski napredak. Siguran sam da je to ono što nas treba zanimati u idućih sedam do deset godina kada ispred sebe imamo novo programsko razdoblje te projekte i investicije, poručio je Banožić.

Anušić: Nakon sastanka u središnjici stranke smo rekli sve

Na novinarski upit smatra li da je Banožić čuo njegovu poruku i napravio ono što mu je poručio, potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić odgovorio je kako to ne bi stavljao u kontekst u kojem je on bilo kome slao bilo kakve poruke.

- Mislim da smo, nakon sastanka u središnjici stranke, po tom pitanju rekli sve što smo trebali reći. Ta tema je zatvorena. Pripremamo se za lokalne izbore te pripremamo stranku nadajući se najkvalitetnijim rezultatima, koje stranka u ovome trenutku može ostvariti, dodao je Anušić.

Na upit da komentira najavljenu podršku Domovinskog pokreta bivšem HDZ-ovom vukovarsko-srijemskom dožupanu Anušić je rekao da je Dabro prije tri mjeseca napustio stranku te pri tome jasno definirao svoj politički cilj pa se više nema što dodati.

- Ovo što se sada događa je preslagivanje u kojem svatko pokušava ostvariti što bolji rezultat pa tako i oni koji su donedavno bili u stranci, ocijenio je Anušić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!