10:15 / 03.05.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

Izaslanstvo HDZ-a položilo vijenac na grob Gojka Šuška

Obljetnica smrti Gojka Šuška

Obljetnica smrti Gojka Šuška

Foto: HTV / HRT

 Izaslanstvo HDZ-a predvođeno glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem, položilo je u utorak vijenac i zapalilo svijeće na grobu ratnog ministra obrane Gojka Šuška na Mirogoju.


- 24 su godine prošle od smrti našega ratnog ministra obrane. Njegove riječi 'Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!', koje je uputio prvome hrvatskom predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku dr. Franji Tuđmanu na kraju Oluje, prerasle su u jedan od simbola pobjede nad velikosrpskim agresorom u pravednome Domovinskom ratu. Hrvati će ih zauvijek pamtiti, ističe se u poruci objavljenoj na facebook profilu HDZ-a.

U stranačkom izaslanstvu bili su i general Miljenko Filipović, prvi čovjek Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak, te Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman.

- Gojko Šušak je bio čovjek od riječi, čovjek koji je volio ljude, čovjek koji je volio vojsku. Sve što je bila vojnička želja on se trudio da je ispuni. Čovjek koji je davao sebe i koji je slavio naše uspjehe i to je ono po čemu ću se sjećati Gojka Šuška, rekao je brigadni general Perica Turalija, izaslanik ministra obrane.

- Gojko Šušak sanjao je slobodnu i suverenu Hrvatsku. Taj put je odrađen ali čeka nas još onaj drugi put a to je gospodarsko i svako drugo jačanje Republike Hrvatske, rekao je Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Banožić: G. Šušak bio je domoljub od kojeg treba učiti kako se voli i brani Hrvatska

Gojko Šušak bio je jedan od onih od kojih svaki domoljub može učiti kako se voli i brani Hrvatska, poručio je u utorak ministar obrane Mario Banožić u povodu 24. godišnjice smrti tog ratnog ministra obrane.

Prisjećamo se danas obljetnice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška. Postoje ljudi koji su u prijelomnim povijesnim danima preuzeli odgovornost, prepoznajući neponovljivost trenutka u stvaranju slobodne i neovisne hrvatske države. Jedan iz reda velikana je zasigurno Gojko Šušak", stoji u priopćenju aktualnog ministra obrane.

Ratni ministar obrane Šušak, nastavlja Banožić, stvarao je s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, unatoč izazovima i unatoč svim zaprekama, snagu koja će braniti Hrvatsku.

- Ta snaga je od srčanih, hrabrih branitelja nošena domoljubljem, vođena jasnim zapovijedima, izrasla u nezaustavljivu, pobjedničku Hrvatsku vojsku! Kod ministra Šuška nije bilo kalkulacija i nije bilo odstupanja. Bio je jedan od onih od kojih svaki domoljub može učiti kako se voli i brani hrvatska država! Jedan je Gojko Šušak, pobjednik koji je izvršio sve svoje zadaće! Hvala mu za sve, poručio je ministar Mario Banožić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!