Banožić i Hranj čestitali vojnicima u misijama: Hvala što štitite hrvatske interese

22.12.2022.

15:24

Autor: Hina/HRT/V.G.

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: Robert Anic / Pixsell

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj čestitali su u četvrtak božićne i novogodišnje blagdane hrvatskim vojnicima u misijama i operacijama te su im zahvalili na svemu što čine za zaštitu i očuvanje hrvatskih interesa.

Banožić i Hranj su, kako je priopćeno iz Ministarstva obrane, iz Zapovjedno operativnog središta putem video konferencije razgovarali sa zapovjednicima kontingenata u misijama i operacijama potpore miru.

Hvala na svemu što činite za Hrvatsku vojsku i hrvatsku državu, na svemu što činite s ciljem očuvanja hrvatskih interesa, što ste svoje znanje, energiju i sposobnosti ugradili u vjerodostojnost odgovora hrvatske države u ovim izazovnim vremenima, rekao je ministar Banožić.

Istaknuo je kako iz komunikacije sa svim partnerima i saveznicima, za pripadnice i pripadnike Hrvatske vojske u misijama i operacijama uvijek dobiva riječi pohvale. Poručio je i kako je MORH orijentiran na modernizaciju i opremanje te daljnje ulaganje u pripadnice i pripadnike Hrvatske vojske kroz sve raspoložive zakonske okvire.

Načelnik GS OS RH admiral Robert Hranj rekao je da svaka misija i operacija ima svoje specifične izazove, rizike i opasnosti.

Vaša obaveza je da zadaće izvršite kvalitetno, motivirano i profesionalno. Prioritetna je i fizička sigurnost svakog pripadnika Hrvatske vojske. Vi kao zapovjednici kontingenata imate veliku odgovornost, a vaša odgovornost su naši ljudi. Mnogi vojnici, dočasnici od vas traže smjernice, zapovjedi, kako postupati i kako se ponašati u određenim situacijama, rekao je admiral Hranj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!