Banožić i Hranj s pilotima u Zemuniku o protupožarnoj sezoni

23.06.2023.

16:11

Autor: HRT/D.M./Hina

Ministar s pilotima i tehničarima u Zemuniku

Ministar s pilotima i tehničarima u Zemuniku

Foto: F. Klen / MORH

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj posjetili su u petak protupožarnu eskadrilu 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku te razgovarali o aktivnosti tijekom ove protupožarne sezone.

Banožić i Hranj sastali su se pilotima i tehničarima eskadrile predvođenima zapovjednikom brigadirom Krešimirom Ražovom i zamjenikom zapovjednika te načelnikom stožera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadirom Marinkom Galovićem, koji su ministra izvijestili o stanju, planovima i provedenim zadaćama, priopćeno je iz MORH-a.

Banožić se zahvalio pilotima na predanosti njihovu pozivu, posebno za vrijeme protupožarne sezone. "Odgovornim i profesionalnim ponašanjem čuvajte svoje živote i živote vaših kolega. Jedni drugima budite oslonac i jamac sigurnosti u zadaćama koje obavljate, rekao je Banožić.

Brigadir Ražov istaknuo je da kao zapovjednik eskadrile jamči učinkovitu pomoć u gašenju požara.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!