Banožić na dodjeli vojnih medalja: Nastavljamo s modernizacijom vojske

06.12.2022.

14:48

Autor: M.M./HRT/Hina

Ministar obrane Mario Banožić

Ministar obrane Mario Banožić

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Ministar obrane Mario Banožić uručio je utorak u Ministarstvu obrane vojne medalje i poticajne mjere pripadnicima Oružanih snaga i djelatnicima Ministarstva obrane, istaknuvši da nastavljaju s daljnjom modernizacijom vojske te da novo poglavlje otvara i mornarica.

Osvrnuvši se na projekte opremanja i modernizacije, avione Rafale, helikoptera Black Hawk i vozila Bradley, ministar je istaknuo da bez djelatnica i djelatnika MORH-a, i pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske ne bi bilo ni tih uspjeha.

- Najveća opremanja Hrvatske vojske radimo u izazovnom vremenu, uvjetovanom ratom u Ukrajini, ali i poremećenim tržišnim uvjetima, rekao je ministar, poručivši da nastavljaju s projektom Bradley, daljnjom nabavom helikoptera i uvođenjem u sustav višenamjenskog aviona Rafale, a novo poglavlje modernizacije i opremanja otvara i Hrvatska ratna mornarica.

- Siguran sam da ćemo završiti sve glavne planove koje s Glavnim stožerom Oružanih snaga RH donosimo za godinu koja je pred nama, ali i otvoriti nove projekte, rekao je Banožić.

Ministar je naglasio da Ministarstvo obrane kontinuirano poboljšava uvjete za život, rad i napredovanje vojnika, dočasnika i časnika.

- Od 2016. za vrijeme Vlade Andreja Plenkovića plaća djelatnih vojnih osoba kontinuirano je rasla svake godine, rekao je ministar.

Cilj su im, kazao je zadovoljni djelatnici koji se mogu razvijati i napredovati pa će i dalje nastaviti poboljšavati uvjete njihovog života i rada.

U ime pohvaljenih i nagrađenih djelatnika zahvalila je brigadirka Olivera Tokić, istaknuvši kako je veseli činjenica da se rad, zalaganje i požrtvovnost prepoznaje, cijeni i vrednuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!