Banožić na testiranju dronova kamikaza: Opremamo vojsku najmodernijim tehnologijama

14.03.2023.

14:32

Autor: M.M./Hina/HRT

Banožić na testiranju dronova kamikaza

Banožić na testiranju dronova kamikaza

Foto: MORH/ F. Klen / -

Na vojnom poligonu u Slunju u utorak je testirano nekoliko tipova besposadnih zrakoplovnih sustava koje je moguće koristiti u različitim vojnim zadaćama, a ministar obrane Mario Banožić poručio je kako se Hrvatsku vojsku nastavlja opremati najmodernijim tehnologijama.

Na poligonu Eugen Kvaternik testiran je besposadni zrakoplovni sustav hrvatskog proizvođača, odnosno nekoliko tipova modernih dronova kamikaza, pojašnjava se u priopćenju Ministarstvo obrane.

Dronovi kamikaze moderno su oružje i kod brojnih vojski pokazuju izvanredne rezultate u stjecanju prednosti na bojišnici. Hrvatsku vojsku nastavljamo opremati najmodernijim tehnologijama i razvijati njezine sposobnosti, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Uz resornog ministra, testiranju je nazočio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!