Banožić: Najveća ulaganja od Domovinskog rata

23.02.2023.

17:07

Autor: Hina/HRT

Ministar Banožić s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne|

Ministar Banožić s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne|

Foto: J. Kopi / MORH

U resor obrane ulažu se najveća sredstva od završetka Domovinskog rata jer ulaganje u obranu je ulaganje u sigurnost svih građana, poručio je u četvrtak ministar obrane Mario Banožić na susretu s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne uoči obilježavanja 29. obljetnice njihova osnutka.


- Ulaganje u obranu je ulaganje u sigurnost svih nas, naše djece, naših obitelji. Znao je to i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Zahvaljujući njegovoj odluci prije 29 godina ustrojen je Prvi gardijski zbor čija je pravna sljednica vaša postrojba, rekao je ministar obrane na susretu u vojarni 1. hrvatski gardijski zbor na Tuškancu.

Tijekom posjeta zapaljene su svijeće ispred spomen-ploče poginulim pripadnicima 1. hrvatskog gardijskog zbora i 1. hrvatskog gardijskog zdruga uz molitvu koju je predvodio vojni kapelan.

Povodom 29.obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije Sv. Valentin, Banožić je naglasio kako Vlada nastavlja raditi na razvoju moderne Hrvatske vojske.

- Siguran sam da iza svake vaše radnje, iza svake zadaće stoji predan rad, koji vas čini spremnim odgovoriti na sve izazove. Vjerujem kako ćete i nadalje svojim djelovanjem, kao pripadnice i pripadnici jedne od elitnih postrojbi Hrvatske vojske nastaviti izgrađivati naše obrambene kapacitete, rekao je.

Osiguranje i počasno-ceremonijalne radnje specifične su zadaće koje izvršava Počasno-zaštitna bojna, zbog kojih su prepoznatljivi diljem Hrvatske, napomenuo je Banožić.

Obljetnicu Počasno-zaštitne bojne pripadnicama i pripadnicima čestitao je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj istaknuvši važnost usvajanja novih znanja i vještina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!