Banožić: Nedolazak ministara u Knin nije rezultat neslaganja s Milanovićem

04.08.2022.

13:48

Autor: Hina/HRT

Ministar obrane Mario Banozic

Ministar obrane Mario Banozic

Foto: Tomislav Miletic / Pixsell

Dio obilježavanja 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja je i svečana akademija održana u Ministarstvu obrane. Ministar Mario Banožić još je jednom komentirao činjenicu da večeras na Kninskoj tvrđavi, na primanju predsjednika Zorana Milanovića za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata - neće biti ministri branitelja, obrane i unutarnjih poslova.

- Spomenuta tri ministarstva su bila organizatori, a predsjednik je bio gost. Prošle godine su bili uključeni i neki ljudi iz Hrvatskog generalskog zbora i počelo se pričati o nekom skandalu. Organizacije je prepuštena, mi kao ministri smo dali podršku, bit će čovjek iz Ministarstva obrane, pa ne vidim nijedan sporan element', izjavio je Banožić nakon svečane akademije povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO "Oluja" u MORH-u.

Mediji su ranije izvijestili da na predsjednikovom prijemu neće sudjelovati ministar branitelj Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar obrane.

Banožić je pojasnio i svoju jučerašnju izjavu da je i on sam ''kao dijete bio u Oluji''.

- Generacijski sam imao dovoljno godina da zapamtim što se događalo 1991. i 1995. godine. Znam što su branitelji i civili prolazili, sjećam se masu događaja vezanih za Vinkovce, ali i trenutaka sreće kada je završena VRO 'Oluja'', rekao je.

Govoreći o proslavi VRO "Oluja", Banožić je optužio Milanovića da "želi svojatati događaj''.

- 'U redu, događaj je tu, dobio je podršku. Nema ničega što bi moglo umanjiti Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja, rekao je.

Banožić je naglasio da nema problema s time da Milanović organizira prijem, ali je istaknuo kako je Hrvatska vojska tu da pripomogne, a "nije najamni radnik".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!