Banožić o 14 godina Hrvatske u NATO-u: Nastavljamo intenzivno ulagati u obranu

01.04.2023.

14:23

Autor: V.K./HRT/Hina

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu čestitku u povodu 14. godišnjice članstva Hrvatske u NATO-u,  poručivši da se intenzivno ulaganje u obranu nastavlja, a Hrvatska vojska pokazuje da stoji rame uz rame s velikim vojnim silama, priopćio je MORH.

- Hrvatska vojska u posljednjih 14 godina dokazala je kako stoji rame uz rame s velikim vojnim silama, a naše vojnikinje i vojnici u NATO-ovim vođenim misijama, operacijama i aktivnostima dokazuju svoju izvrsnost, profesionalizam i spremnost za nošenje i s onim najzahtjevnijim zadaćama, naglašava ministar obrane, ističe se u priopćenju.

Ulazak Hrvatske u NATO bio je, ističe, "ostvarenje jednog od najvažnijih vanjskopolitičkih i sigurnosnih ciljeva od osamostaljenja i zato danas s ponosom možemo reći kako smo ostvarili sve ono za što su se borili i u što su vjerovali naši hrvatski branitelji".

- Suočeni s brojnim izazovima, podsjetili smo se što nam sve kolektivna sigurnost omogućuje i koliko bismo se za vrijeme Domovinskog rata lakše suočili s izazovima poput ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti, a koji su nam ostavili veliku ratnu štetu i velik broj stradalih i nestalih, naglašava Banožić.

Najavljuje da će se intenzivno ulaganje u obranu nastaviti kako bismo se pokazali odgovornima u brzim i mijenjajućim međunarodnim odnosima s brojnim sigurnosnim ugrozama.

- Smatramo kako samo snažan, čvrst, pouzdan i interoperabilan partner i saveznik može pridonijeti Savezu i njegovim ciljevima, zaključuje ministar obrane Mario Banožić u čestitki.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!