11:46 / 04.10.2020.

Autor: Vijesti/IMS/P.F./HRT

Banožić o nabavi aviona: Sve zemlje su jednake

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Sve četiri zemlje koje su predale ponudu za sada su za nas jednake. Stručne skupine rade na detaljima u ponudama, demantirao je Banožić informaciju da se sastao s Pompeom.
Ministar obrane Mario Banožić komentirao je izjavu predsjednika Zorana Milanovića o posjetu američkog državnog tajnika Mikea Pompea, za kojega je rekao da nam je došao uvaliti američke vojne avione uoči predsjedničkih izbora.

-
Ja ne znam što je to bila prilika. Također je bila informacija da se ja nalazim s tajnikom Pompeom. Ja nisam bio s njime, demantirao je Banožić.

Dodao je kako se proces međuresornog povjerenstva nastavlja.

- U procesu smo validacije. Sve četiri zemlje koje su predale ponudu za sada su za nas jednake. Stručne skupine rade po pitanju detalja koje se odnose u ponudama. Znamo da to nije samo nabava višenamjenskih borbenih aviona nego da je riječ o sustavu naoružanja, sustavu simulatora, daljnjoj obuci pilota i tehničara, dodao je Banožić.

Hrvatska nabavlja 12 borbenih aviona, a dobila je četiri ponude. SAD nude novi F-16 blok 70, Švedska je Hrvatskoj ponudila novi avion Gripen C/D model, Francuska nudi polovni model aviona Rafal, a Izrael polovni model F-16, blok 30.
Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!