Banožić odgovorio Milanoviću: "Hrvatska neće biti talac frustriranog nasilnika"

20.07.2022.

21:51

Autor: Hina/HRT

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić na Facebooku je u srijedu odgovorio na najnovije prozivke predsjednika Republike Zorana Milanovića poručivši mu kako "Hrvatska neće biti talac frustriranog nasilnika".

- Vrijeđanje na najnižoj razini, od profesorice matematike do svih drugih koji mu se zamjere, jedino je što je preostalo poniženom nasilniku s Pantovčaka. Nakon što se pokunjen i poražen vratio iz Madrida, gdje nitko s njim nije htio razgovarati, sada vlastite frustracije pokušava iskaljivati preko leđa hrvatske vojske i hrvatskih branitelja, stoji u objavi.


Za razliku od njega, kojemu ništa nije sveto kako bi demonstrirao svoju rušilačku i destruktivnu narav, nastavit ću, poručuje Banožić, obavljati svoj posao u najboljem interesu Republike Hrvatske kako bi se njezina obrambena moć podigla na još višu razinu.


- Ovo vrijeme traži odgovornost i razboritost, a ne destrukciju koja ni na koji način ne koristi Hrvatskoj, zaključuje u objavi.


Banožić je Milanoviću odgovorio na Facebooku nakon što su mu iz Ureda predsjednika, ranije danas, među ostalim poručili da "branitelji i predsjednik Republike ne mogu biti taoci lažljivog opstruktora". Novi sukob na relaciji Banožić- Milanović izbio je oko počasnih činova i odlikovanja hrvatskim braniteljima koja su večeras dodijeljena u Uredu predsjednika. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!