Banožić pripadnicima 2. HRVCON-a: Poštujemo i pratimo vaš predani rad

06.02.2023.

10:54

Autor: Hina/HRT/A.V.

Ministar Banožić s pripadnicima 2. HRVCON-a koji se upućuju u NATO aktivnost u Mađarsku

Ministar Banožić s pripadnicima 2. HRVCON-a koji se upućuju u NATO aktivnost u Mađarsku

Foto: J.Kopi / MORH

Ministar obrane Mario Banožić susreo se u ponedjeljak u karlovačkoj vojarni "Kamensko" s pripadnicima 2. HRVCON-a koji se upućuju u NATO aktivnost u Mađarsku, te im je poručio kako poštuje i prati njihov predani rad i djelovanje u izgradnji i obrani hrvatskih nacionalnih interesa.

U NATO aktivnost ojačane budnosti u Mađarsku u okviru 2. HRVCON eVABG-HUN (i (eVA enhanced Vigilance Activities) upućuje se 66 pripadnika OS RH, od kojih su dvije pripadnice, a koji će tijekom idućih sedam mjeseci biti sastavnica Borbene grupe pod vodstvom Mađarske. Zapovjednik 2. HRVCON-eVABG-HUN je pukovnik Mile Ostojić.


Ministar Banožić upoznao se s pripremama i spremnosti 2. HRVCON-a te im poručio kako će uvijek imati snažnu potporu Hrvatske vojske, njega kao ministra i Ministarstva obrane, ali i cijele Vlade.


- Poštujemo i pratimo vaš predani rad i djelovanje u izgradnji i obrani hrvatskih nacionalnih interesa te upravo zato, posebice zbog mladih vojnikinja i vojnika, gradimo još moderniju i snažniju Hrvatsku vojsku, istaknuo je Banožić.


Podsjetio je kako su Hrvatska i njena vojska uvijek bile solidarne sa saveznicima i prijateljima te kako u okviru svojih mogućnosti i sposobnosti, doprinose zajedničkim naporima zaštite zajedničkih vrijednosti i očuvanja mira.


Hrvatska je svoj angažman u NATO aktivnosti ojačane budnosti u Mađarskoj počela lani u srpnju kada je u područje aktivnosti uputila prvi kontingent od ukupno 60 pripadnika.


Borbena grupa NATO aktivnosti ojačane budnosti u Mađarskoj sastavljena je od snaga Italije, Turske, Crne Gore, Hrvatske i Mađarske, stoji u priopćenju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!