17:27 / 22.03.2022.

Autor: M.M./HRT/Hina

Banožić pripadnicima GOMBR-a: Čuvajte pobjednički duh Sokolova, Kuna i Puma

Ministar obrane Mario Banožić

Ministar obrane Mario Banožić

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je 15. obljetnicu Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GOMBR), a njenim pripadnicima je poručio neka u svojim bojnama čuvaju duh pobjedničkih gardijskih brigada iz Domovinskog rata - Sokolova, Kuna i Puma.

- Čestitam vam 15. obljetnicu stasanja i rasta ove iznimno važne postrojbe. Čuvate u svojim bojnama uspomenu i duh Sokolova, Kuna i Puma, duh hrvatske odlučnosti, domoljublja, snagu pobjednika, naveo je ministar Banožić u čestitci pripadnicama i pripadnicima Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

I danas se, dodao je, sa zahvalnošću prisjećamo svih hrvatskih branitelja koji su svojom žrtvom pokazali kako se voli i brani jedina domovina Hrvatska.

- Vi ste ponosni nasljednici tog neslomljivog hrvatskoga duha! Neka vam, poštovane pripadnice i pripadnici GOMBR-e svaki novi dan bude prigoda za nove izazove, za nove pobjede, u težnji za izvrsnošću i želji za doprinosom domovini Hrvatskoj, naveo je ministar obrane, priopćio je MORH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!