18:04 / 08.10.2020.

Autor: I.D./HINA

Banožić razgovarao s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Razgovarali su o daljnjim planovima vezanim uz opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske te njezin preustroj.
Ministar obrane Mario Banožić sastao se u četvrtak, prvi put u svojem mandatu, s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora s kojima je razgovarao o planovima za opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH). Banožić o nabavi aviona: Sve zemlje su jednake

- Iznimno sam zadovoljan današnjim sastankom s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora. Još jednom smo potvrdili zajedničke interese i vrijednosti, a to je jačanje i modernizacija naše Hrvatske vojske. Njezino jačanje i unapređenje sposobnosti, znanja i vještina hrvatskih vojnika, ono je što mora biti prioritetna zadaća svih nas, a upravo će iskustvo i znanja naših generala tome pridonijeti, rekao je ministar Banožić.

Tijekom susreta, ministar obrane i predstavnici Hrvatskog generalskog zbora razgovarali su i o daljnjim planovima vezanim uz opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske te njezin preustroj, ali i o načinima poboljšanja uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske.

Kazavši kako Hrvatski generalski zbor podupire daljnji plan razvoja Oružanih snaga RH, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac istaknuo je kako se to može postići isključivo razmjenom ideja i iskustava.

- U ovoj prigodi još jednom izražavam podršku Hrvatskog generalskog zbora Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci. Vjerujem kako ćemo  i u idućem razdoblju svi zajedno, razmjenom ideja i iskustava pridonositi razvoju i modernizaciji pobjedničke Hrvatske vojske, poručio je general Miljavac.

Ministar Banožić zahvalio je generalima za nemjerljiv doprinos u obrani Domovine i hrvatskog naroda, kao i u stvaranju Hrvatske vojske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!