Banožić tvrdi da nikada nije birao sebi državni stan

25.01.2022.

20:28

Autor: Hina/HRT

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: Željko Lukunić / PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić odbacio je u utorak optužbe bivše zaposlenice državne tvrtke Državne nekretnine Maje Đerek da je on sam sebi birao državni stan, istaknuvši kako je Đerek ispričala dosta stvari koje su neistinite. 

Đerek je ranije danas izjavila kako joj je njezina nadređena rekla da je bila s njim u tom stanu i da je taj stan izabran za njega, no, dodala je, to inače tako ne funkcionira.


- Maja Đerek je ispričala dosta stvari koje su neistinite i potražit ćemo način, kada Povjerenstvo o odlučivanju o sukoba interesa prije svega utvrdi sve ono što je do sada izrečeno i ono što im je poslano iz državne imovine i završi taj postupak, izjavio je Banožić novinarima ispred MORH-a.


Tvrdi kako nikada nije birao sebi stan niti tražio da se bilo što na taj način u stanu opremi kako bi to njemu bilo za korist.


Upitan znači li to da nije tražio jastuke i slike, odgovorio je - naravno da ne.


- Kad uđete u državni stan koji je u zakupu za koji plaćate najamninu, vi potpišete revers sa svim onim što se nalazi unutra i to morate na izlazu predati u stanju u kojem ste to zaprimili. Ukoliko bude nekakve razlike, to trebate platiti, rekao je ministar.


Način na koji je ministar došao do državnog stana ponovno je danas problematizirao i predsjednik Republike Zoran Milanović istaknuvši kako je "krivotvorio podatke o statusu svoje obitelji u Zagrebu".


- Lagao je opet, to se zaboravlja jer čovjek ide iz afere u aferu. Lažno je prijavio svoju obitelj, njegova djeca su školarci, idu u školu u Vinkovcima, poručio je predsjednik.


Banožić je pak poručio kako je tražio još jednu prostoriju kako bi mu djeca imala gdje biti kada dođu u Zagreb.


Rekao je i kako bi se predsjednik trebao baviti "pametnijim stvarima od ovih stvari koje govori".


- Ja nisam kao on kada je imao 42 godine 2010. godine i dobio povlašteni kredit da sam si mogao kupiti više od 100 kvadrata stana u Zagrebu. Živim u državnom stanu, stanu koji ću vratiti pošteno kako sam ga i zaprimio. Isto tako će iza mene doći neki drugi državni dužnosnik i mislim da bi trebao pripaziti što komentira, rekao je Banožić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!