Banožić: Vlada će nastaviti raditi na razvoju sposobnosti Hrvatske vojske

04.11.2022.

12:33

Autor: HRT/V.G./Hina

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić poručio je u petak, prilikom uručenja kadetima Rješenja o prijmu u djelatnu vojnu službu, kako će Vlada i dalje raditi na poboljšanju uvjeta života i rada vojnika, dočasnika i časnika te na razvoju sposobnosti Hrvatske vojske.

Na svečanosti u Ministarstvu obrane resorni je ministar uručio rješenja o prijmu u djelatnu vojnu službu kadetima 15. i 16. naraštaja koji su na sveučilišnim studijskim programima Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje diplomirali u jesenskom roku.

Zahvaljujem vašim obiteljima na podršci koju vam pružaju. Drago mi je što ste danas u Ministarstvu obrane, vašoj krovnoj kući i ono što vam mogu poručiti je da će Vlada i dalje raditi na poboljšanju uvjeta života i rada vojnika, dočasnika i časnika kao i na razvoju sposobnosti Hrvatske vojske, rekao je ministar Banožić, a priopćio MORH.

Poželio im je sjajan nastavak vojne karijere i rekao kako vjeruje da će časno služiti Hrvatskoj i njezinim Oružanim snagama. "Nikada ne zaboravite da ste sljednici hrvatskih branitelja i nemojte posustati pred izazovima. Vjerujem da ćete svojim znanjima i vještinama pridonijeti jačanju Hrvatske vojske, poručio im je ministar.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj kadetima je pak poručio kako je vojni poziv poziv izazova, ali i velikih mogućnosti Hrvatska vojska treba mlade vojnike, imajte na umu kako ćete sutra biti vojni vođe i kako će od vas vaši vojnici tražiti savjete i pomoć. Iz tog razloga nikada se nemojte prestati obrazovati i usavršavati", naglasio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!