Banožićeva čestitka pripadnicima Vojne policije

24.08.2022.

16:11

Autor: M.M./Hina/HRT

Ministar obrane Mario Banožić

Ministar obrane Mario Banožić

Foto: Igor Soban / Pixsell

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je u srijedu pripadnicama i pripadnicima Vojne policije Dan roda, Dan Pukovnije i 31. obljetnicu ustrojavanja, pozvavši ih da nastave profesionalno izvršavati zadaće koje su pred njima. 

- Od prvoga dana, od Domovinskoga rata primjer ste profesionalnosti. Vojna policija tada je obavljala najzahtjevnije zadaće u izuzetno složenim okolnostima, podsjetio je ministar.

- U mirnodopsko vrijeme nastavili ste davati neizmjeran doprinos izgradnji i razvoju vojnog sustava. Usavršavali ste se, unaprjeđivali znanja i vještine imajući na umu da vojni poziv podrazumijeva visoku psihofizičku spremnost, naglasio je Banožić u čestitki.

Pripadnicima Vojne policije poručio je kako su se iskazali i u mirovnim misijama, gdje su pridonijeli stvaranju ugleda i prepoznatljivosti Hrvatske vojske u međunarodnom okruženju.

- Nastavite profesionalno izvršavati zadaće koje su pred vama!, poručio im je ministar obrane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!