Barbir: SDP je u Splitu postigao loš rezultat, ne zanimaju me funkcije

11.07.2022.

07:59

Autor: V.K./HRT/Hina

Damir Barbir

Damir Barbir

Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Predsjednik splitskog SDP-a Damir Barbir opovrgnuo je medijske informacije u kojima ga se spominjalo kao mogućeg predsjednika splitskog Gradskog vijeća, a rezultate SDP-a na lokalnim izborima u Splitu ocijenio je lošim.

- SDP je doživio uistinu loš rezultat, što je produkt potpuno pogrešnih kadrovskih politika niz godina, a ne samo ove. Ne trebamo bježati od toga. Put oporavka počinje od prihvaćanja, istaknuo je Barbir u priopćenju s nedjelje na ponedjeljak.

Na prijevremenim izborima u Splitu SDP je odvojio dva mandata u Gradskom vijeću, a kandidat te stranke za gradonačelnika Davor Matijević, među ukupno devet kandidata, zauzeo je šesto mjesto dobivši povjerenje 3,84 posto birača koji su glasovali.

- Birači SDP-a birali su Ivicu Puljka u odnosu na našeg kandidata, rekao je Barbir te čestitao Puljku na velikoj i zasluženoj izbornoj pobjedi.

- Ja mu uistinu želim sreću i da Split bude jedan progresivan mediteranski grad kulture i održivog razvoja, što i zaslužuje. SDP mu u tome daje punu potporu, rekao je i dodao da je "pozitivno i konstruktivno" razgovarao s Ivicom Puljkom u vezi s budućom suradnjom.

- Kroz medije se moje ime spominjalo kao mogućeg predsjednika Gradskog vijeća. U potpunosti odbacujem da smo ikada pričali o bilo kakvoj funkciji i riječ je o medijskim konstrukcijama, što može potvrditi i sam gradonačelnik, ustvrdio je Barbir, dodavši da ga ne zanimaju funkcije, a da će građani prepoznati SDP kao stranku koja okuplja i mijenja.

- U mom SDP-u neće nikada biti osobni interes ispred javnoga. Nikad nećete čuti da netko pregovara o gradskim firmama i o podjeli plijena. Ja jednostavno na politiku ne gledam tim očima. Politika mora ponovno biti časno zanimanje, zaključio je Barbir.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!