Baričević (HDZ): Zbog Puljkove ambicije Split je postao talac

23.02.2023.

14:46

Autor: HRT/D.M./Hina

Hrvatski sabor

Hrvatski sabor

Foto: HRT / HTV

Saborska zastupnica Danica Baričević (HDZ) upozorila je u Saboru na kaotičnu situaciju u Splitu, ocijenivši da je danas nekadašnji "Cvit Mediterana" grad slučaj i da je zbog ambicija gradonačelnika Ivice Puljka prema nacionalnoj politici postao talac.

Ovih dana komunalne revolucije političkih eksperimenata i aktivista u našim najvećim gradovima počinju jesti svoju djecu, koristeći njihovu isključivu retorku, mogla bih za razvoj Splita reći ili Puljak, ili Split, izjavila je Danica Baričević u slobodnom govoru. Smatra da je Split danas grad slučaj, da se o projektima odavno ne priča. Malo samopromocije, malo kadroviranja, te je vlast u Splitu prava tvornica afera", kazala je.

Tvrdi kako su zbog Puljkove nesposobnosti za Splićane već izgubljene dvije godine, a izvjesno je, drži, da će mu takav biti i cijeli mandat. Baričević ističe i da je zbog Puljkovih ambicija prema nacionalnoj politici Split postao talac.

Radne dane koristi za dolazak u Zagreb kako bi gostovao na nacionalnim televizijama, a od šest gradskih tema spominje i priča o sedam nacionalnih, navela je pa podsjetila s kojim se problemima Grad trenutno suočava. U četvrti Spinut je prosvjed, u Čistoći štrajk samo što nije krenuo, u Park Šumi Marjan vlada kaos i potpuni nered.

Odbija Puljkovo prozivanje HDZ-a, i poručuje mu da on ima apsolutnu većinu u Gradskom vijeću i da je odgovornost apsolutno njegova. Tvrdi i da vlast s Puljkom ne cijeni ništa što je hrvatsko, a argument za to vidi u napadu na branitelje i udruge iz Domovinskog rata i oduzimanje prostora bitnih za njihov rad.

Vidović: Plaža Banj je sigurna


Nisu nam pomagali kad je trebalo, šta nas sad ne puste na miru, poručio je Franko Vidović (Socijaldemokrati) osvrćući se na u medijima plasirane tvrdnje o za ljude štetnom onečišćenju na šibenskoj plaži Banj, tj. prostoru bivšeg TEF-a, na kojem je planiran veliki projekt širenja grada.

Plaža Banj je sigurna za korištenje i kupanje, kazao je zastupnik, pitajući se zašto baš sada dolazi do opstrukcije pred objavu međunarodnog natječaja za konačno stavljanje u funkciju lokacije koja 40 godina stoji bez namjene. " Tko to radi i s kojim motivom?", upitao se.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!