10:30 / 03.01.2022.

Autor: Studio 4/IMS/M.Š./HRT

Bartulica: Penava će na odgovorniji način voditi Domovinski pokret

Stjepo Bartulica

Stjepo Bartulica

Foto: Studio 4 / HRT

Krajem prošle godine Državni Ured za reviziju objelodanio je poslovanje hrvatskih političkih stranaka i nezavisnih zastupnika za 2020. godinu. 

Domovinski pokret imao je niz nepravilnosti u poslovanju još dok je na čelu stranke bio Miroslav Škoro. Kraj godine nije dobro prošao niti za člana gradskog vijeća grada Vukovara iz redova Domovinskog pokreta, a koji je zbog tučnjave završio u pritvoru.

- Bilo je očito propusta, mi smo pokušavali na što transparentniji način pokazati ono stanje kakvo je zatečeno. Podsjetio bih da bivše vodstvo odgovara za ovo stanje, a mi ćemo sve učiniti da ispravimo ono što nedostaje. Ne bih ulazio više u te detalje. Otkako je Ivan Penava preuzeo stranku, mislim da će on na odgovorniji način voditi financije i drugo, rekao je gostujući u emisiji Studio 4, saborski zastupnik Stjepo Bartulica

Dodaje bi Miroslav Škoro trebao odgovoriti na pitanje kako bi stranka mogla preuzeti odgovornost za vođenje primjerice grada Zagreba ili države, a dok istovremeno ne mogu napraviti jednostavne blagajničke poslove kako treba. 

Osvrnuo se i na Nemanju Savanovića koji je zbog tučnjave završio u pritvoru, pa se nije pojavio na glasovanju u Gradskom vijeću. 

- Kolega Ivan Penava je o tome govorio, iskreno ne znam detalje što se dogodilo s tim gospodinom. Nastala je jedna neugodna situacija na toj sjednici, Penava više zna o tome. Ako je zaista ulazio u fizički obračun i ako se radilo o nasilnom ponašanju, svakako to osuđujem, mislim da mi zastupamo jednu umjerenu konzervativnu politiku te prema tome ovakvi ekscesi nemaju mjesta u Domovinskom pokretu, dodaje. 

U nastavku pogledajte cijeli razgovor: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!