Bartulica: Vrijeme je da pokažemo više samopouzdanja i samopoštovanja u Bruxellesu

08.08.2023.

14:03

Autor: T.D./HRT/Vijesti

Šibenik: Konferencija za medije Domovinskoga pokreta

Šibenik: Konferencija za medije Domovinskoga pokreta

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Prerano uvođenje eura, gubitak monetarnog suvereniteta i zajednička vanjska politika Europske unije koja ne mari za interese Hrvatske - neke su od primjedbi na račun desetogodišnjeg članstva Hrvatske u EU-u, a koje su članovi Domovinskog pokreta istaknuli na konferenciji za novinare u Šibeniku. 

Hrvatska bi se trebala zauzeti da se Srbiji kao preduvjet za približavanje Uniji postavi priznavanje odgovornosti za agresiju na Lijepu našu te isplata ratne odštete. Također, zauzimaju se za to da se više novca iz europskih fondova usmjeri poduzetnicima koji stvaraju radna mjesta.

- Hrvatska Vlada je tu prepopustljiva, prelako se uklapa u tu zajedničku politiku. Mislim da je već vrijeme, da pokažemo više samopouzdanja i samopoštovanja u Bruxellesu. I da imamo Vladu koja je u stanju u nekim pitanjima proturječiti autoritetima u Bruxellesu, rekao je Stephen Nikola Bartulica, saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!