Barun: Dijeljenje treba prepoznati kao radost u životu

25.12.2022.

10:14

Autor: V.K./Studio 4/IMS/HRT

Tvrtko Barun, isusovac

Tvrtko Barun, isusovac

Foto: HTV / HRT

Duh Božića je pitanje otvorenosti Bogu koji dolazi u ovaj svijet, u naš život u mjeri u kojoj mu se želimo otvoriti. Slavimo Boga, onog koji donosi mir, donosi zajedništvo, radost nadu pa smo pozvani i mi isto to živjeti u svom životu, rekao je u emisiji HRT-a Studio 4 pater Tvrtko Barun, isusovac.

Na pitanje je li danas teško živjeti kršćanske vrijednosti, Barun je rekao kako je uvijek bilo teško živjeti autentično ono što je Krist govorio i činio, stoga što to zahtijeva trud, žrtvu i stavljanje sebe sa strane, a davati prednost drugima.

- Ove vrijednosti u modernom društvu nisu uvijek dobro došle, naglasio je.

Dodaje kako svi mi tražimo neki smisao u potrazi za nečim dubljim i većim. Kako kaže, tu dubinu možemo pronaći u vjeri i tradiciji kršćanstva.

Barun govori da kada bismo upoznali one koji imaju malo ili nimalo, osvijestili bismo ono što imamo. Tada bismo stavili naglasak na ono što je bitno i bili bismo zahvalniji.

- Trebamo biti svjesniji doživljavanja i prepoznavanja lijepih iskustava u svakodnevici te dijeljenja onoga što imamo. To trebamo prepoznati kao radost u životu. Da podijelimo s drugima i tako učinimo svijet ljepšim i pravednijim mjestom za život, naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!