14:02 / 15.05.2020.

Autor: Hina

Batinić: HNS očekuje tri do četiri mandata

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Batinić misli da birači neće kazniti HNS zbog pretrčavanja iz SDP-ovog u HDZ-ov tabor jer je HNS ostvario dobre rezultate u ove tri godine
Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić u petak je izjavio da njegova stranka očekuje da će na predstojećim parlamentarnim izborima osvojiti tri do četiri mandata i misli da ih birači neće kazniti za pretrčavanje od SDP-a HDZ-u zbog dobrih rezultata koje su ostvarili.

- SDP: Zašto se raspravlja o zakonu koji neće biti izglasan?
- Grmoja: HDZ je sve prilagodio sebi
- Jandroković formalno predložio raspuštanje Sabora
- Bačić: HDZ spreman za izbore, čudim se prigovorima
- Plenković: Izbori između 21. lipnja i 12. srpnja

HNS-u odgovaraju izbori kada god bili. Mi očekujemo tri do četiri mandata, to je realnost i ne bojimo se izbora. Participirat ćemo na izborima u svim izbornim jedinicama i u svima očekujemo dobre rezultate, a prema biračima idemo s porukom da je HNS jedini predstavnik građansko-liberalnog centra, što smo pokazali u prethodne tri godine, poručio je Batinić u izjavi novinarima.

- Što se tiče koalicija, u ovom trenutku ne razmišljamo s kim i kako nego nas zanima sadržaj. HNS će biti partner onome tko će Hrvatsku vući naprijed i prioritet nam je razgovor o sadržaju i ciljevima koje će određene opcije dostaviti na ponudu, istaknuo je Batinić.

Dodao je da će kampanja biti suženoga manevarskog prostora, ali smatra da HNS nakon tri godine, koliko je participirao u Vladi, ima što prezentirati građanima, a još je važnije što će predstaviti u programu za sljedeće razdoblje.

Batinić misli da birači neće kazniti HNS zbog pretrčavanja iz SDP-ovog u HDZ-ov tabor jer, kaže, HNS je ostvario dobre rezultate u ove tri godine, od obrazovne reforme do e-dozvola. Sve ono što smo napravili u ovoj Vladi poput povećanja plaća građanima, porezne reforme, rasterećenja gospodarstva dobri su aduti i podloga za kvalitetnu kampanju i dobar izborni rezultat, kazao je, naglasivši da su HNS-u u fokusu građani.

Na ovim izborima građani će odlučivati žele li da Hrvatsku vodi SDP ili HDZ, a hoće li surađivati s građansko-liberalnom opcijom ili desnicom, to je na njima.

- Nas prvenstveno zanimaju program i ciljevi, HNS želi i dalje, kao i u ovoj Vladi vući Hrvatsku naprijed, ni lijevo ni desno, odgovorio je Batinić na pitanje s kim se vide u koaliciji nakon izbora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!