11:36 / 21.02.2018.

Autor: ib/HRT

Batinić i Bauk: Ramljakova ostavka - očekivana

-

-

Foto: - / -

Ostavku Ante Ramljaka u našem Studiju 4 komentirali su HNS-ovac Milorad Batinić i SDP-ovac Arsen Bauk.
Ostavku Ante Ramljaka u našem Studiju 4 komentirali su HNS-ovac Milorad Batinić i SDP-ovac Arsen Bauk.

"Što se tiče ponuđene ostavke i na saborskom odboru kada je bilo izlaganje povjerenika Ramljaka, dalo se naslutiti da će on povući određeni potez", istaknuo je Milorad Batinić. "Što se tiče ovoga kako komentiram ostavku - za mene je ona očekivana. Ono što je nama u fokusu što se tiče HNS-a i Agrokora da nagodba u određenom vremenskom roku završi, na - koliko je god moguće - dobrobit svih dionika. Nama je ponajprije bitno sačuvanje što većeg broja radnih mjesta, nastavak restrukturiranja i funkcioniranja Agrokora u budućnosti", istaknuo je. 

Rekao je da ga je iznenadila jučerašnja ostavka državnog tajnika za demografiju. "Vidim da određene mjere koje ministrica nastoji napraviti što se tiče odlaska mladih ljudi i vođenja demografske politike da ona ide u jednom smjeru. Ono što je bilo najavljeno od tih demografskih mjera, sada se napokon i postavlja", naglasio je. 

"Tajnik očito ne poznaje sustav funkcioniranja države, državnog aparata i svi koji smo dugo u tome znamo da se određene mjere ne mogu donijeti preko noći, niti mogu biti vidljivi rezultati. Koga nema, bez njega se može i mora", zaključio je.

"Za mene je vrlo izvjesno povlačenje gospodina Ramljaka, očekivano i na tragu našeg traženja", istaknuo je Arsen Bauk. "Bilo je jasno nakon otkrića da je kao Vladin povjerenik, angažirao svoju tvrtku na čijem je čelu, postalo jasno da je njegova pozicija neodrživa. Mislim da je samo bilo pitanje kada će se dogoditi njegovo povlačenje. Mi smo predložili zakon kojim bi se ubuduće izvanredne povjerenike tretiralo kao dužnosnike, u smislu zakona o sukobu interesa, a ovim potezom gospodina Ramljak bi daleko, daleko, bio ispod te ljestice koja se očekuje od dužnosnika te vrste, u ponašanju i obnašanju svoje dužnosti. Taj naš zakon je još uvijek u proceduri i očekujemo da sukladno svojim potezima, da ga vladajući podrže pa da nemamo više tu vrstu problema s izvanrednim povjerenicima", rekao je. 

Saborski zastupnici komentirali su i spekulacije u stabilnost HDZ-ove saborske većine, nakon što nije izabrana predsjednica saborskog povjerenstva za sukob interesa. U međuvremenu aktualna predsjednica Dalija Orešković podnijela je ostavku na svoju funkciju. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!