18:29 / 11.06.2018.

Autor: S.M./Hina

Batinić: Lijepa lista želja, ali nema vremenskih i financijskih okvira

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Poručio je kako HNS zna da svaka mjera zahtijeva sinergiju struke i politike te političku odgovornost.
Predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske narodne stranke liberalnih demokrata (HNS) Milorad Batinić ocijenio je da su mjere populacijske politike koje je predstavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović  "lijepa lista želja, ali da nema vremenskih i financijskih okvira".

Demografske mjere predsjednice RH većim su dijelom lijepa i pozitivna lista želja, no svi moramo biti svjesni da novac ne raste na stablima. U predstavljenim mjerama nema nažalost ni vremenskih rokova ni financijskog okvira, rekao je Batinić, čiju je izjavu prenio HNS.

Poručio je kako HNS zna da svaka mjera zahtijeva sinergiju struke i politike te političku odgovornost. HNS, što kroz aktivnu ulogu u Vladi RH, što kroz dva resora za koja je direktno zadužen, zna da svaka mjera bilo da je primjerice riječ o subvencioniranju kredita za mlade, što je dovelo do rađanja gotovo 200 beba u tim obiteljima ili o ulaganju milijarde kuna u 1000 hrvatskih znanstvenika koji će zbog toga ostati u Hrvatskoj zahtijeva sinergiju struke i politike te političku odgovornost, izjavio je Batinić u povodu danas predloženih mjera populacijske politike predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!