Bauk: Ako im je rejting pao za 3% onda im do nule treba osam milijardi kuna

06.09.2022.

10:41

Autor: HRT/Tatjana Munižaba/D.M.

Arsen Bauk

Arsen Bauk

Foto: HRT / HRT

Prvi put od stjecanja neovisnosti u Hrvatskom saboru održava se zajednička sjednica svih oporbenih Klubova zastupnika. Povod je najnovija afera izvlačenja novca iz Ine. Oporba bez dvije ili tri ruke iz HDZ-ove koalicije ne može sazvati ni izvanrednu sjednicu Sabora, a kamoli izvanredne izbore, pa Tatjana Munižaba o smislu sastanka pitala Arsena Bauka (SDP). 

- Smisao sastanka je, kao i smisao oporbe da upozoravamo na ono što Vlada radi loše. U ovom slučaju to što radi loše je toliko veliko da smo prvi put u 20 godina uspjeli okupiti sve sa ljevice i desnice. Dosta nas stvari dijeli, ali je zapanjujuće kako nas je ovo uspjelo spojiti. Radi se o tolikoj svinjariji, koja je toliko velika da traži reakciju parlamenta, poručio je Bauk. Uptan o daljnjoj strategiji oporbe kazao je kako su istraživanja pokazala da je ova afera dosta naštetila HDZ-u - "i to s pravom".

'Ako im je rejting pao za 3% onda im do nule treba osam milijardi kuna'

- Ako im je rejting pao za 3 posto onda im do nule treba osam milijardi kuna. Nisam siguran da se to neće desiti do kraja mandata. Vidi se da i premijera i HDZ ova afera dosta pogodila. I njima je stalo što građani misle i zato nisu sazvali sjednicu, kako se o ovome ne bi razgovaralo, zaključio je Bauk. 

Podsjetio je da je SDP jučer predložio prijedlog za paket mjera protiv inflacije, a predlažu i druga rješenja, rade ono što u svakom višestranačkom društvu oporba radi. Narod nam je na izborima dao ulogu opozicije, nadam se da na sljedećima neće, zaključio je Bauk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!