10:05 / 25.04.2018.

Autor: D.M./Hina/HRT

Bauk: Kolone u Jasenovcu dokaz da podjele nisu prevladane

-

-

Foto: - / -

"Izraz peta kolona najbolje opisuje odnos u kojem si jedan dan s onima koji viču 'ZDS', a drugi dan se tome čude", poručio je Bauk u slobodnoj raspravi na početku zasjedanja Sabora.
Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk poručio je kako su četiri kolone u Jasenovcu pokazale da podjele u društvu još nisu prevladane, a on misli da je problem "u petoj koloni, koja je u Jasenovcu s nama, a u Saboru i Vladi s njima". "Izraz peta kolona najbolje opisuje odnos u kojem si jedan dan s onima koji viču 'Za dom spremni', a drugi dan se tome čude", poručio je Bauk u slobodnoj raspravi na početku saborskog zasjedanja.

"Najprije je bila kolona predstavnika židovskog naroda. Nakon toga su u koloni išli predsjednica Republike i gospodin Čičak, pa je treća kolona bila u subotu u kojoj su bili predstavnica SNV-a, Saveza antifašističkih boraca i najveći dio onih koji su željeli obilježiti proboj i stradanje logoraša u Jasenovcu. Onda smo imali četvrtu kolonu u kojoj su, po mom stavu, bili oni koji su morali biti ondje po zapovjednoj liniji, a to su predstavnici Vlade i još neki koji su im se pridružili u malo manjem broju", nabrajao je Bauk. Problem, kaže, ne vidi u četiri kolone iako bi bilo dobro da je jedna. "Mislim da je problem u petoj koloni, a to je ona koja je u Jasenovcu, da tako kažem s nama, a u Saboru i Vladi s njima. I kada ta peta kolona bude odlučila da bude jedna kolona, onda će biti jedna kolona", poručio je Bauk.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!